Emobility

Vi har alle brug for energi til vores fremdrift – men energi alene er ikke nok. Hvis den ikke bearbejdes ordentligt, vil den aldrig nå sit potentiale. Det er det, vi kalder at skabe energi, og det er historien bag eMobility hos ŠKODA. Når man er drevet af opfindsomhed, er der kun én vej – fremad. Vi skaber et tilgængeligt eMobility-økosystem, som giver dig mulighed for at fokusere på det, der er vigtigt – at genoplade livet med positiv energi og betydningsfulde oplevelser.

Opladning

Opladningen af din elbil skal være lige så naturlig som opladningen af din smartphone.

VISION

Den dynamiske VISION iV er ŠKODAs næste skridt i retning af at blive udbyder af eMobility-løsninger.

MODELLER

Vi går eMobility-revolutionen direkte i møde og fremmer omstillingen til en fremtid bygget på bæredygtig energi. I slutningen af 2022 vil ŠKODAs modelprogram omfatte 10 elektrificerede modeller i forskellige segmenter — seks af dem vil være komplet eldrevne biler, og fire af dem vil være hybridbiler. Her kommer et nærmere kig på, hvad der venter i den kommende tid.

BATTERITEKNOLOGI

Vores ŠKODA elbiler vil alle være udstyret med topmoderne litium-ion-batteriteknologi med den højest mulige energitæthed udviklet med sikkerhed som vores højeste prioritet. Vores batteristyringssystem sikrer optimale præstationer gennem tusindvis af opladningscyklusser.

Vil batterierne optage meget plads i ŠKODAs elbiler?

Både i plug-in-hybridbilerne (PHEV) og de rent batteridrevne elbiler (BEV) er batterierne integreret på en måde, så der bliver maksimal plads i kabinen. Vores PHEV-batterier vil optage den plads, der normalt bruges til brændstoftanken i en bil udelukkende med forbrændingsmotor (ICE), så der er lige så meget opbevaringsplads som før. Når det gælder BEV-bilerne, er det endda endnu bedre. I vores BEV-modeller indgår batteriet som en integreret del af selve chassiset, hvilket giver os mulighed for at omdanne bilens front til et ekstra bagagerum ud over den normale opbevaringsplads bag i bilen.

Kan elbilsbatterier genanvendes?

Genanvendelse af batterier er en afgørende faktor for vores branche. Det er muligt at genanvende litium-ion-batterier, men omkostningerne er særdeles høje. I takt med at eMobility udbredes mere og mere, vil produktionen af litium-ion-batterier øges, hvilket giver forøget efterspørgsel efter råmaterialer og flere batterier i den sidste del af deres levetid. Disse effekter vil fremme udviklingen af billigere og mere effektive genanvendelsesmetoder.

Hvilke muligheder er der for at genanvende batterier?

Selv efter at et batteri har nået slutningen på sin levetid i en bil, så er genanvendelse ikke det eneste alternativ. Disse batterier kan omdannes til energilagringssystemer, hvilket vil forlænge batteriets samlede levetid med mange år. Med andre ord vil vi give vores batterier et ekstra liv.