En plug-in-hybridbil fra Škoda kombinerer elbilens klimavenlige og lydløse kørsel på strøm med benzinbilens rækkevidde og hurtige tankning. Altså er der to drivlinjer, som skal have service, når du er til serviceeftersyn. Dog kræver den elektriske drivlinje kun et minimum af service.

Ligesom andre nye biler fra Škoda med brændstofmotor skal en Octavia iV eller Superb iV til inspektionsservice med fast interval. Til og med modelår 2020 er det første gang ved 30.000 km eller 2 år – afhængigt af hvad der kommer først – og derefter for hver 30.000 km eller 1 år – igen afhængigt af hvad der kommer først. Octavia iV eller Superb iV fra og med modelår 2021 har længere mellem inspektionsservice. Det er altid for hver 30.000 km eller 2 år – afhængigt af hvad der kommer først. Uanset modelår er olieskiftservicet for Octavia iV eller Superb iV hver 15.000 km eller 1 år. Du behøver ikke at bekymre dig om, hvorvidt det er det ene eller andet, og hvornår det skal ske. Din Octavia iV eller Superb iV siger selv til. Og hvis du desuden vil slippe for at bekymre dig for, hvad serviceeftersynet koster – og i stedet betale et fast beløb hver måned – kan du tegne et serviceabonnement.

Serviceintervaller til plug-in-hybridbil

Vi har samlet serviceintervallerne for elbilen Enyaq samt andre plug-in-hybrid modeller.

3 ting, du bør være opmærksom på

1. Brug bremserne
Et fast punkt på tjeklisten ved et serviceeftersyn – uanset om det er et lille eller stort inspektionsservice eller et olieskiftservice – er kontrol af bremserne. Hvor ofte din Octavia iV eller Superb iV skal have skiftet bremseskiver- og klodser afhænger af, hvor meget de bliver brugt. Det giver sig selv, at de bliver slidt, hvis de bliver brugt meget, men faktisk kan de også blive brugt for lidt, fordi du langt hen ad vejen kan klare dig med at ‘motorbremse’ og regenerere strøm til batteriet ved at fjerne foden fra speederpedalen. Bremser, som ikke bliver brugt tilstrækkeligt, ruster, og rustne bremser skal skiftes. Det handler om sikkerhed.

Men du kan imødegå – eller nærmere imødekøre – rustne bremser ved at huske at bruge dem. Gør det f.eks. til en vane, at du altid bruger bremsepedalen ved motorvejsfrakørsler, hvor du alligevel skal hurtigt ned i fart. Du bør selvfølgelig altid bremse efter vejens forhold og trafik, men bremserne bliver ikke sat på arbejde af et blødt tryk på bremsepedalen, da cirka den første centimeters vandring alene aktiverer en regenerering af strøm til batteriet, hvis det har ledig kapacitet.

2. Hold øje med batteriet
Du laver som regel også en hård opbremsning, hvis du møder genstande på din vej, som kan skrabe mod bunden af bilen. Den type “påkørsler” bør man være opmærksom på, uanset om man kører i en konventionel bil eller en plug-in-hybridbil. Ligesom i elbilen Enyaq er batteripakken i en Octavia iV eller Superb iV placeret i bunden af bilen for at give mest mulig plads i kabinen. Så hvis du f.eks. kører over en sten, så det giver et stort “klonk” fra bunden af bilen, bør du svinge forbi dit autoriserede serviceværksted og få tilset batteriet. Plasticafskærmningen i bunden af bilen er lavet, så den giver efter, så det er ikke altid til at se, om batteripakken bagved kan have fået en skade.

3. Undervognsbehandling efter forskrifterne
gælder batteripakken. Eller rettere – som dit rustbeskyttelsescenter bør være opmærksom på. Din Octavia iV eller Superb iV må gerne få en undervognsbehandling, hvis det sker efter forskrifterne. Det vil sige, at der ikke må komme undervognsbeskyttelse på højvoltskomponenter som batteripakke og højvoltskabler, ligesom højvoltadvarselsskiltene heller ikke må blive dækket af rustbeskyttelse. De skal altid være synlige, hvilket bliver kontrolleret, når din Octavia iV eller Superb iV får serviceeftersyn. Undervognsbeskyttelsen skader ikke højvoltskomponenterne, men den er en klæbrig masse, som vil skulle fjernes igen, for at serviceteknikeren kan udføre serviceeftersyn korrekt og sikkert.

Opkoblet vedligeholdelse

Škoda modeller byder på ekstra opkoblingsmuligheder for nemmere vedligeholdelse og en mere komfortabel køretur til din destination.

Apps der holder dig opdateret

MyŠkoda App

Med Škoda Connect-appen kan du tjekke data om din bil, finde ud af, hvornår det er tid til næste serviceeftersyn, hvilke defekter bilen rapporterer, og anvende en række andre praktiske features.

MinŠkoda

Med appen MinŠkoda kan du se detaljer om bl.a. din bils placering og tilstand, dine forskellige køreture og så kan du altid kontakte dit værksted via appens besked-funktion.

Besøg den nærmeste Škoda-servicepartner

Find din nærmeste servicepartner, bestil tid online, og få din Škoda i topform allerede i dag.