Hvad er en over-the-air-opdatering?

På samme måde som din computer har din bil også en intern software, som er fuldt integreret i bilen. Over-the-air-opdateringer sikrer, at softwaren i din bil er opdateret, og det foregår via bilens netværksopkobling. Opdateringerne er udviklet til at forbedre betjeningen og funktionen af din bil og kan indeholde nye features eller funktionaliteter.

Hvorfor skal jeg opdatere min software?

Det er vigtigt at vedligeholde din bils software. De fjernstyrede opdateringer (over-the-air) er hurtige, bekvemme og sparer dig tid.

Hvordan fungerer en over-the-air-opdatering?

I eldrevne biler vil opdateringerne blive downloadet automatisk i baggrunden, mens bilen kører. For at gøre installationen nem og bekvem, anbefaler vi, at du starter installationsprocessen, når du er kommet hjem eller har parkeret bilen.

Bilen skal have minimum 50 % strøm og må ikke være tilsluttet opladning, når opdateringen skal køre.

Funktionsmæssige begrænsninger under opdateringen

Frigivne opdateringer

FAQ


  1. Bilen er online – når din bil kører, skal du sikre dig, at lampen i SOS-modulet i tagkonsollen lyser grønt. Hvis den gør det, betyder det, at din bil er ”online” og i stand til at kommunikere med Škodas servere.

  2. Primær bruger er aktiv - Venligst tjek at der er tilføjet en primær bruger til din bil. Hvis ikke, venligst tilføj din bils stelnr. i Garagen i MyŠkoda appen og følg de næste trin. Du kan også se denne video-guide.

  3. Netværksdækning – da over-the-air-opdateringer sendes til din bil via Škoda Connect-tjenesten, så er mobilnetdækningen afgørende for, at en opdatering kan blive installeret korrekt. Hvis netværksdækningen bliver begrænset, efter at processen er påbegyndt, vil opdateringen automatisk blive genoptaget, når netværksdækningen er tilgængelig igen. Du kan tjekke din bils signalstyrke på det primære infotainmentdisplay.

Nej, selv efter at downloadningen er udført, skal du stadig bruge et tilstrækkeligt kraftigt signal til selve installationen. Hvis du eksempelvis som regel parkerer din bil i en underjordisk garage, kan det forekomme, at installationen ikke virker. Det er nødvendigt med en dataforbindelse.

Højvoltsbatteriet skal som minimum være 50 % opladet ved starten på installationen.

Nej, bilen kan ikke lades op under installationen. Stop venligst opladningen (hvis den er i gang), og start derefter installationen af opdateringen. For at over-the-air-opdateringen kan forløbe korrekt, bedes du sørge for, at bilen har et opladningsniveau på mindst 50 %.

Nej, men du kan udskyde en opdatering. For at gøre det skal du blot trykke på ”Annuller” på din infotainmentskærm, når du bliver bedt om at installere softwareopdateringen. Hvis du ændrer mening, kan du altid starte opdateringen via ”Farvelskærmbilledet”.

Sluk din bil, hvorefter du kan se meddelelsen på ”Farvelskærmbilledet”.

Hvis over-the-air-opdateringen stadig er til rådighed, vil du få en anmodning i din bil om at starte installationsprocessen igen. Ellers bedes du kontakte kundeservice ved at trykke på ”i”-knappen i tagmodulet i din bil eller din Škoda forhandler for at få informationer om, hvad du skal gøre.

Opdateringerne rulles ud i batches på tværs af alle biler, der kører på vejene. Du vil få en meddelelse i din bil, når opdateringen er tilgængelig til din bil.

For Enyaq iV vil de nye features være forklaret i de tilhørende ”Release Notes”. De vil være tilgængelige under ”Mere information” på din infotainmentskærm, før og efter opdateringen er udført.

Nogle gange forbedrer over-the-air-opdateringen kun funktionaliteter eller systemer i baggrunden.

Andet


Nej, alle over-the-air-opdateringer er gratis for vores kunder.

Nej, bilens garanti bevares.

For at fuldføre en over-the-air-opdatering skal Škoda indhente bilens unikke stelnummer (VIN), bilens opkoblings- og softwarestatus og samtykke i bilen til download og installation af softwaren. Škoda indsamler eller lagrer ikke andre personlige oplysninger i forbindelse med denne proces.

Škoda anvender disse oplysninger:
(a) til at sikre, at den korrekte software downloades, og at installationen udføres korrekt;
(b) til at gemme en protokol over den installerede software relateret til denne bil; og
(c) til at dokumentere den primære brugers samtykke til at igangsætte over-the-air-opdateringen.

Škoda anvender disse oplysninger i overensstemmelse med vores erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger på: https://www.skoda-auto.com/other/personal-data

Opdateringer hos din Škoda servicepartner

ME 3.7

Škoda Enyaq softwareopdatering til biler med ME3.0 og ME3.1

ME 3.0

Opdatering hos din Škoda servicepartner