Hvad betyder SUV?

SUV står for Sport Utility Vehicle, og bilen placerer sig i klassen mellem en stationcar og en klassisk firehjulstrækker. Škodas tre SUV-modeller, Karoq, Kodiaq og Enyaq, hvor to sidstnævnte kan fås både med og uden firehjulstræk. Som betegnelsennavnet antyder, er denne biltype en ideel løsning til familien med en aktiv livsstil.

Den bedste SUV til dig

SUV’en er det rigtige valg til dig, der søger: En sikker og robust familiebil, der kan trække en tung anhængervægt, og en bil, der er god til grusveje og terrænkørsel og giver et ekstra godt overblik over trafikken. Alle Škoda SUV-modeller giver dig mulighed for at individualisere dem til dit kørselsbehov. Med en række tilvalgsmuligheder som for eksempel firehjulstræk, ekstra assistentsystemer og navigationsudstyr kan du tilpasse bilen, så du får det bedste match til din dagligdag.

Škoda Enyaq

Vil du have en SUV, som også er en elbil? Så skal du vælge Enyaq, som kører 100 procent på el. Den kan oplade med hurtigladning og har en rækkevidde over 500 km.

Enyaq er kortere end Octavia Combi, men er lige så rummelig som SUV’en Kodiaq. Ligesom Škodas andre SUV-modeller kan elbilen Enyaq fås med anhængertræk, og den stærkeste variant må trække 1.200 kg anhængervægt.

Škoda Enyaq Coupé

Enyaq Coupé er en elektrisk SUV med mange imponerende funktioner. Den er udstyret med et kraftfuldt batteri og rækker over 500 km på én opladning. Du skal derfor ikke bekymre dig om at skulle lade bilen op, når du er ude på lange køreture. Enyaq Coupé har et unikt, sportsligt og elegant design med et komfortabelt interiør. Dens avancerede teknologi gør det nemt at kontrollere forskellige aspekter af bilen og forbinde til online-tjenester og apps. Enyaq Coupé er samlet set en veludstyret SUV, der både tilbyder en sublim ydeevne, rummelighed, sikkerhed og komfort.

Škoda Karoq

Med Karoq behøver du ikke længere bekymre dig om, at der ikke er plads til det hele. Der er ganske enkelt plads, til alt det du har brug for. Bagagerummet har plads til 521 l i basiskonfigurationen med 5 sæder. 

Škoda Kodiaq

Er du ude efter en SUV, der kan rumme op til 7 personer, og som er designet til at tage hele familien med på eventyr? Så er Kodiaq - Škodas største SUV - bilen for dig.

Med intelligent firehjulstræk, offroad-funktion og nedkørselsassistent er vejen banet for, at du kan køre offroad i stor stil i Kodiaq.

Offroad-oplevelserne kalder

En SUV får dig og familien ud på eventyr der, hvor andre biler ikke kan. SUV biler kan forcere de fleste terræner og er særligt godt egnede til at køre på grusveje og i kuperede landskaber. Biltypen er bedre rustet til offroad-kørsel end traditionelle biler, fordi der er større afstand mellem bilens bund og vejen – også kaldet bilens frihøjde.

Med en SUVs unikke offroad-egenskaber og særlige køreindstillinger slipper du for at skulle parkere bilen og forsætte til fods, når du forlader asfalten, da SUV’en overkommer forhindringer, som en almindelig bil ofte må give op overfor. SUV’ens øgede frihøjde giver dig desuden en nemmere indstigning, og du får et godt udsyn i trafikken, fordi du sidder højere over vejen og i en mere oprejst siddestilling. En SUV – især når den kommer med firehjulstræk – kan trække en tung anhængervægt, og den er derfor et oplagt valg til familier med behov for at kunne transportere en stor campingvogn, bådtrailer eller hestetrailer.

Komfortabel kørsel

Når du har sat dig ind i bilen, bliver du mødt med komfortable sæder, god rummelighed og avanceret teknologi. Der er tænkt godt over sikkerheden med en række medfølgende features, blandt andet airbags og sikkerhedsnakkestøtter, som giver passagererne beskyttelse ved en eventuel kollision. For hjælp til navigering kommer en Škoda SUV med indbyggede assistentsystemer. Škoda Kodiaq er den største af vores SUV-modeller og kan fås med op til 7 siddepladser.

Design man lægger mærke til

SUV’ens kraftige ydeevne viser sig også i bilens robuste design, som er kendetegnet ved et dynamisk udtryk med flotte linjer. Fra fronten såvel som bagenden udstråler den selvsikkerhed og styrke, hvilket automatisk indgyder respekt på vejene.

Ofte stillede spørgsmål om SUV


Ja, Škoda Enyaq er Škodas første eldrevne SUV og fuldelektriske elbil på det danske marked.

Škoda har følgende SUV-modeller på det danske marked: Škoda Enyaq (elbil), Škoda Karoq og Škoda Kodiaq.

SUV er en forkortelse for Sport Utility Vehicle, og bilmodellerne placerer sig typisk i klassen mellem en stationcar og en klassisk firehjulstrækker.