Hvad betyder hatchback?

Hatchback betyder ’bagklap’, og det er med god grund, at biltypen har taget dette navn, da det netop er den, der især adskiller bilklassen fra andre biler - fx en stationcar. Bagklappen er på en hatchback hængslet højt på taget, og det er derfor nemt at nå ind bagest i bagagerummet, samtidig med at bagklappen ikke fylder meget bagud, når du åbner den. Omvendt vil du opleve, at stationcaren har en lavere læssekant, hvilket kan være en fordel, når du skal løft tunge ting ind i bilen.

Hos Škoda har vi fire modeller inden for kategorien: Fabia, Scala, Octavia Coupé og Superb Coupé.

Škoda Fabia

Leder du efter en hatchback i den lavere prisklasse, der tilbyder masser af plads til både passagerer og bagage? Så skal du kigge nærmere på Škoda Fabia, som har en behagelig bred kabine og et rummeligt bagagerum, og som kan fås med et stort panoramatag, der får bilen til at føles endnu større.

Škoda Scala

Vil du have en hatchback, som er både rummelig og skiller sig ud fra mængden? Så skal du se nærmere på Škoda Scala. Den har et forholdsvist langt karrosseri og er derfor næsten lige så rummelig som en stationcar. Scala har Škodas nyeste design, og vælger du den med forlænget glasbagklap, får du en både dynamisk og elegant hatchback.

Škoda Octavia

Hvis du er på udkig efter en hatchback, der samtidig er den perfekte familiebil, skal du ikke lede længere end Škoda Octavia Coupé. Den moderne klassiker kombinerer stor funktionalitet og dynamisk elegance, og bilens tidløse design imponerer med sin præcision og perfekte proportioner fra front til bag. Desuden kan du sagtens få plads til alt det nødvendige - og mere til - i bagagerummet, og så er der endda også plads tilbage til både for- og bagsædepassagerer.

Škoda Superb

Har du brug for endnu mere plads i bagagerummet, skal du se nærmere på Škoda Superb. Bilens overvældende benplads er en verden for sig – og udover den udsøgte komfort til hele familien er der masser af plads, hvilket sikret uovertrufne praktiske egenskaber.

Hatchbackens karakteristiske design

Et klassisk hatchbackdesign, som du får med vores Fabia og Scala, er let genkendeligt i sit bagparti, der skråner, og som har et robust udtryk. Til vores Octavia Coupé og Superb Coupé har vi lånt de elegante linjer fra sedanklassen og givet bagklappen et rundere udtryk. Fælles for bilerne er, at de alle har hatchbackens praktiske egenskaber, hvor bagklappen åbnes opad i stedet for udad. Har du i en travl hverdag brug for at få fat i dine ting bagest i bagagerummet, gøres det hurtigt i en hatchback.

Škodas hatchbacks har fem døre, hvor bagklappen tæller som bilens femte dør. I alle modellerne kan bagsæderne lægges ned for ekstra plads i bagagerummet.

Læn dig tilbage og nyd køreturen

Hatchbacken er ikke kun praktisk og behagelig i sin funktion. Den kommer også med mange indbyggede komfortindstillinger, som sørger for, at du og dine passagerer kan nyde køreturen – til hverdag og på ferien. Med vores Fabia og Scala kan du blandt andet opleve glæden ved det store panoramatag, som får bilen til at føles endnu større, end den allerede er. I vores Octavia Coupé kan du lege med lysindstillingerne i bilens kabine, så du får lige netop det lysniveau og den farve, som passer til dit humør. Alle vores modeller kommer selvfølgelig også med assistentsystemer, som hjælper dig til en mere behagelig og sikker køretur.

En hatchback er det rigtige valg til dig, der søger

  • En behagelig og fleksibel bil
  • En bil med nem adgang til bagagerummet
  • En bil med en rummelig kabine
  • En god familiebil til jer, der bor i byen

Ofte stillede spørgsmål om hatchbacks


En hatchback er en bil, hvor bagklappen typisk er hængslet højt på taget. Det gør det bl.a. nemmere at nå helt ind bagest i bagagerummet. Hos Škoda har vi fire modeller inden for kategorien: Fabia, Scala, Octavia Coupé og Superb Hatckback.

Hatchback betyder 'bagklap' og det er netop denne karakteristika, som adskiller den fra andre bilmodeller.

På det danske marked har Škoda pt. følgende hatchbacks: Škoda Fabia, Škoda Scala, Škoda Octavia og Škoda Superb.

Den store bagagerumsåbning gør det ofte nemmere at læsse bilen. Derudover, så kan bagsæderne i Škodas hatchback-modeller lægges ned for ekstra plads i bagagerummet.