Færre sliddele = mindre service

Din elbil kræver mindre service og færre reparationer end en bil med brændstofmotor. Ganske enkelt fordi en elbil mekanisk set har en simpel konstruktion med færre dele, som bliver slidt. F.eks. bruger en elmotor ikke motorolie, så det er slut med olieskift, nyt oliefilter etc. Faktisk er en elmotor så teknisk ukompliceret, at der kun indgår en visuel kontrol af den i serviceplanen.

Til gengæld er der andre ting, som er vigtige at få serviceret. F.eks. har din elbil jo bremser ligesom en konventionel bil, og selvom du bruger dem mindre, fordi du slipper speederen og derved “motorbremser” og regenererer strøm til batteriet, skal din elbil stadig have skiftet bremsevæske – ligesom en konventionel bil. Det handler om, at bremsevæske over tid optager vand, og har altså ikke noget at gøre med, hvor meget du bremser.

Et serviceeftersyn af en elbil fra ŠKODA omfatter:

  • Undervogn – herunder bremser
  • Elektroniske systemer – herunder batteri
  • Motor og gearkasse
  • Karrosseri

Det omfatter også udskiftning af:

  • Bremsevæske
  • Kabinefilter

Serviceintervaller til din elbil

Vi har samlet serviceintervallerne for elbilen ENYAQ samt andre plug-in-hybrid modeller.

ŠKODA Vejhjælp til din elbil

En af de mange fordele ved serviceeftersyn hos en autoriseret ŠKODA-servicepartner er ŠKODA Vejhjælp. Den giver ekstra tryghed, når du kører i en elbil fra ŠKODA: Kører du tør for strøm, er nogle af vejhjælpbilerne udstyret med en oplader, som kan oplade din elbil så meget, at du kan køre til nærmeste ladestander og fortsætte opladningen selv. Alternativt bliver din elbil bugseret til nærmeste ladestander eller hjem til dig selv, hvis du er kørt tør tæt på din bopæl.

Se alle de andre fordele ved ŠKODA Vejhjælp

4 ting, du bør være opmærksom på

1 Husk at bruge bremserne
Den regenerative bremsning er smart, fordi den oplader batteriet og øger rækkevidden, når du kører. Men den betyder også, at bremserne i din elbil nærmest risikerer at blive brugt for lidt. Populært sagt når de at ruste, før de bliver slidt. Og rustne bremser skal skiftes. Det handler om sikkerhed. Du kan imødegå rustne bremser ved at huske at bruge dem. Gør det f.eks. til en vane, at du altid bruger bremsepedalen ved motorvejsfrakørsler, hvor du alligevel skal hurtigt ned i fart. Du bør selvfølgelig altid bremse efter vejens forhold og trafik, men bremserne bliver ikke sat på arbejde af et blødt tryk på bremsepedalen, da cirka den første centimeters vandring alene aktiverer regenerering af strøm til batteriet, hvis det har ledig kapacitet.

 

2 Hold øje med batteriet
Du laver som regel også en hård opbremsning, hvis du møder genstande på din vej, som kan skrabe mod bunden af bilen. Den type “påkørsler” bør man være opmærksom på, uanset om man kører i en konventionel bil eller i en elbil. I ŠKODAs elbiler er batteripakken placeret i hele bilens bund for at give mest mulig plads i kabinen. Så hvis du f.eks. kører over en genstand, der skraber bilens undervogn, er det således en god idé at svinge forbi dit autoriserede serviceværksted og få tilset batteriet. Plastikafskærmningen i bunden af bilen er konstrueret, så den giver efter, så det er ikke altid til at se, om batteripakken bagved kan have fået en skade.

 

3 Hold igen med lynopladningen
Når du er på langfart, er det rart at kunne hurtig- eller lynlade (DC) på en ladestation undervejs, så du kommer hurtigt videre. Men i hverdagen vil du typisk oplade din elbil ved almindelig hastighed med en ladeboks derhjemme eller ved en ladestander på gaden, og det er faktisk også bedst for højvoltsbatteriet. Hyppig DC-opladning kan medføre en permanent reduktion af lagringskapaciteten i højvoltsbatteriet.


4 Vær opmærksom ved undervognsbehandling
Der er også en anden ting, du bør være opmærksom på, når det gælder batteripakken. Eller rettere – som dit rustbeskyttelsescenter bør være opmærksom på. Din elbil må gerne få en undervognsbehandling, hvis det sker efter forskrifterne. Det vil sige, at der ikke må komme undervognsbeskyttelse på højvoltskomponenter som højvoltskabler og batteripakke, hvor rustbeskyttelsen kan sætte sig i udluftningsventilen, ligesom højvoltadvarselsskiltene heller ikke må blive dækket af rustbeskyttelse. De skal altid være synlige, hvilket bliver kontrolleret, når din elbil er til serviceeftersyn.

Hvordan plejer jeg batteriet i en elbil?

Hvis du har en el- eller hybridbil, så har den et højvoltsbatteri.

Højtvoltsbatteriet er i anvendelsesperioden underlagt en naturlig betinget aldrings- og slitageproces. Den korrekte håndtering bidrager til opretholdelse af kapaciteten og levetiden på lang sigt. Derfor anbefaler vi, at du overholder følgende anvisninger vedr. pleje af højvoltsbatteriet.

  • Oplad kun højvoltsbatteriet til maks. 80 % i hverdagen. Den øvre ladegrænse indstilles i infotainment i menuen til indstilling af opladning.
  • Oplad kun højvoltsbatteriet til 100 % inden en længere køretur, og køre hurtigst muligt af sted. Undgå parkering af bilen i længere tid, når højvoltsbatteriets ladetilstand er høj.
  • Undgå en fuldstændig afladning af højvoltsbatteriet, f.eks. ved længere tids parkering i forbindelse med lav ladetilstand. Indstil den nedre batteriladegrænse til mindst 20 % ved moderate til varme vejrforhold eller til 40 % ved kolde til kølige vejrforhold.
  • Oplad overvejende højvoltsbatteriet med vekselstrøm (AC) Ved lyn opladning med jævnstrøm (DC) foregår opladningen med meget høj ladeeffekt. Hyppig lynopladning (DC) kan medføre en permanent reduktion af højvoltsbatteriets ladekapacitet.

OPKOBLET VEDLIGEHOLDELSE

ŠKODA modeller byder på ekstra opkoblingsmuligheder for nemmere vedligeholdelse og en mere komfortabel køretur til din destination.

APPS, DER HOLDER DIG OPDATERET

MyŠKODA App

Med ŠKODA Connect-appen kan du tjekke data om din bil, finde ud af, hvornår det er tid til næste serviceeftersyn, hvilke defekter bilen rapporterer, og anvende en række andre praktiske features.

MinŠKODA

Med appen MinŠKODA kan du se detaljer om bl.a. din bils placering og tilstand, dine forskellige køreture og så kan du altid kontakte dit værksted via appens besked-funktion.

BESØG DEN NÆRMESTE ŠKODA SERVICEPARTNER

Find din nærmeste servicepartner, bestil tid online, og få din ŠKODA i topform allerede i dag.