ŠKODA støtter Tour de France i år (26. juni - 18. juli 2021) for 18. gang i træk som den officielle hovedsponsor. ŠKODA leverer op til 250 køretøjer til organisering og løbsledelse af cykelbegivenheden, inklusive kommandokøretøjet ('Den røde bil'). Direktøren for Tour de France vil overvåge og lede løbet fra en ŠKODA SUPERB iV med plug-in hybrid. Derudover sponsorerer ŠKODA igen den grønne trøje til den bedste sprinter.

ŠKODA ENYAQ 𝗶V

Sidste år, dagen efter verdenspremieren, kørte den elektriske ENYAQ iV som 'den røde bil' for første gang på den femte etape af Tour de France. I løbet af den 183 kilometer lange etape fra Gap til Privas fungerede ENYAQ iV som et mobilt kontrolcenter for turdirektør Christian Prudhomme. ŠKODA ENYAQ iV blev også vist som 'den røde bil' i den individuelle tidsforsøg fra Lure til La Planche des Belles og den 122 kilometer sidste etape til Paris.

Den elektriske ENYAQ iV vil igen i år køre med på Touren som den røde bil og derudover vil det være til at spotte ŠKODAs plug-in hybridmodeller: OCTAVIA iV og SUPERB iV.

ŠKODA med en stærk tradition som 'drivkraften af cykling'

ŠKODAs passion for cykling går tilbage til starten af virksomhedens historie. I 1895, for 125 år siden, grundlagde Václav Laurin og Václav Klement en cykelfabrik i Mladá Boleslav, Bohemia og lagde således grundstenen til ŠKODA AUTO, som den er kendt i dag. I dag er den tjekkiske bilproducent involveret som 'drivkraften af cykling' på mange niveauer: Ud over Tour de France og Tour of Spain ('Vuelta') støtter ŠKODA andre internationale cykelløb såvel som adskillige nationale og internationale populære sportsbegivenheder. Cykler og cykeltilbehør er også en integreret del af ŠKODAs udvidede produktsortiment.