Nu sker det snart! For første gang nogensinde starter verdens største cykelløb i Danmark, og for 19. gang i træk er Škoda hovedsponsor af Tour de France. Derfor er der masser af sjove og spændende aktiviteter med Škoda i Danmark både op til og under løbet 1. juli-24. juli. 

Her får du et overblik over, hvad du kan glæde dig til, ligesom du kan blive klogere på de tre etaper i Danmark: enkeltstarten i København, Roskilde-Nyborg og Vejle-Sønderborg.

Aktiviteter med Škoda

Konkurrence, motionsløb og Tour de France Studio.

Snart drøner rytterne over asfalten til Tour de France, og hvis du gætter med om hvad der kommer til at ske på Touren, kan du vinde en valgfri Škoda i et år.

Der venter også gode oplevelser op til Touren. Som familiebilsmærke sponserer Škoda en række motionsløb for store og små, og du kan komme i Tour de France-stemning med et helt eksklusivt cykeltøjssæt fra Part of the Tour-kollektionen.

Vind en valgfri Škoda

Gæt hvad der kommer til at ske i Touren og vind en valgfri Škoda i et år. Vælg blandt alle vores modeller. Svar rigtigt og få lod med i puljen.

Nyt Tour de France-magasin

Vil du op i gear til Tour de France? Så skal du læse vores nye Tour de France-magasin ‘Part of the Tour’. Du kan bl.a. møde den danske verdensmester i landevejscykling, Mads Pedersen, som er en af de store danske favoritter i Tour de France. Han har hjemmebane på 2. etape, drømmer om den gule førertrøje og scooter-træner med sin far.

Oplev Škoda Tour de France modellerne

Vi fejrer Tour de France ved at sætte fokus på de rummelige modeller Škoda Scala og Kamiq, hvor du kan se frem til masser af plads, masser af køreglæde og masser af værdi for pengene.

Eksklusiv Part of the Tour-kollektion

Klæder skaber folk, og du kommer helt sikkert til at køre lidt hurtigere, hvis du iklæder dig dette nye, eksklusive Part of the Tour-cykelsæt.

Škoda Danmark har i samarbejde med Rapha Copenhagen designet og produceret cykelsættet, og det består af en pro team-jersey og et par pro team-bib shorts i superlækre kvalitetsmaterialer med tekniske detaljer. Sættet fås til både mænd og kvinder og koster 2.150 kr. Men skynd dig, hvis du vil have det, for det er produceret i et begrænset antal.

Her er de danske etaper

1. etape 1. juli

Tour de France 2022 skydes i gang med en 13 km lang enkeltstart. Verdens bedste cykelryttere indtager Københavns gader i kampen for den gule førertrøje.

2. etape 2. juli

Etapen fra Roskilde til Nyborg er en lang dag i det kuperede Vestsjælland med en spændende finale over en af verdens længste broer.

3. etape 3. juli

Dagen starter i Vejle-området, hvor især de danske ryttere ved, at man ikke skal tage fejl af de korte, men stejle stigninger. Derefter går ruten sydpå, hvor den danske del af Tour de France slutter i Sønderborg.

Se, hvor Touren kommer forbi i Danmark

Sådan sponserer Škoda Touren

Škoda stiller op mod 250 biler til rådighed for den kæmpe cykelbegivenhed – inklusive løbsdirektørens ‘røde bil’, der fungerer som rullende kommandocentral på etaperne. Derudover sponsorerer ŠKODA den grønne pointtrøje, der som regel bliver tildelt den bedste sprinter.

Løbsdirektørens bil

Løbsdirektørens røde bil igangsætter løbet, ledsager rytterne på hver eneste etape og fungerer som et mobilt kontrolcenter. Elbilen Škoda Enyaq iV og plug-in-hybridbilen Škoda Superb iV fungerede begge som løbdirektørens bil i sidste års Tour de France.

Servicebilerne

De holdneutrale blå servicebiler hjælper ryttere i problemer og har normalt reservedæk, kæder, hele cykler, et komplet cykelværksted og naturligtvis en cykelmekaniker ombord. Det er plug-in-hybridbilen Škoda Superb Combi iV, der anvendes til servicebil.

Teambilerne

Ikke alene skal teambilerne følge cykelrytterne tæt. Når noget uventet som f.eks et uheld indtræffer, skal de accelerere og køre ubesværet gennem sværmen af andre biler, motorcykler og cykelryttere for at hurtigt frem til de berørte ryttere. Škoda Octavia Combi og Superb Combi anvendes som teambiler.

We Love Cycling

Tips og tricks til tohjulede.

Škoda elsker cykelsport, og derfor har Škoda We Love Cycling, hvor du finder masser af artikler og videoer om træning, kost og vedligehold af din cykel. Du behøver ikke at give den gas på landevejen eller i skoven hver weekend for at have glæde af hjemmesiden – den er også for dig, som bare bruger cyklen som transportmiddel i hverdagen.

Derfor elsker Škoda cykling

Škodas passion for cykling går tilbage til starten af virksomhedens historie. I 1895 grundlagde Václav Laurin og Václav Klement en cykelfabrik i Mladá Boleslav, Bohemia og lagde således grundstenen til Škoda AUTO. I dag er Škoda 'feltets stærkeste hjælperytter' på mange niveauer: Ud over Tour de France og Tour of Spain ('Vuelta') støtter Škoda andre internationale cykelløb såvel som adskillige nationale og internationale populære sportsbegivenheder.