Nu sker det snart! For første gang nogensinde starter verdens største cykelløb i Danmark, og for 19. gang i træk er ŠKODA hovedsponsor af Tour de France. Derfor er der masser af sjove og spændende aktiviteter med ŠKODA i Danmark både op til og under løbet 1. juli-24. juli. 

Her får du et overblik over, hvad du kan glæde dig til, ligesom du kan blive klogere på de tre etaper i Danmark: enkeltstarten i København, Roskilde-Nyborg og Vejle-Sønderborg.

Aktiviteter med ŠKODA

Konkurrence, motionsløb og Tour de France Studio.

Tour de France bliver en ekstraordinær oplevelse, og for nogle bliver den ekstra ekstraordinær! I år kan du vinde en VIP-oplevelse for tre med bl.a. cykeltur med ŠKODAs ambassadør Andy Schleck samt en helikoptertur over feltet. Hertil kan du også vinde en valgfri ŠKODA i et år, når du gætter med om hvad der kommer til at ske i Touren.

Der venter også gode oplevelser op til Touren. Som familiebilsmærke sponserer ŠKODA en række motionsløb for store og små, og du kan komme i Tour de France-stemning i ŠKODAs Tour de France Studio i København.

Bliv en del af Touren og vind!

Early Bird-præmie: Tour-oplevelse for 3 personer

Vind den ultimative Tour-oplevelse, når du tilmelder dig inden d. 1. juni.

Kom tæt på feltet i Tourbil og fra Tourhelikopter.

Hovedpræmie: Vind en valgfri ŠKODA i et år.

Gæt hvad der kommer til at ske i Touren og vind en valgfri ŠKODA i et år.
Vælg blandt alle vores modeller.

Svar rigtigt og få lod med i puljen.

BørneTour

BørneTour er et børnecykelløb for nybegyndere i alderen 3-15 år. Det afvikles over hele landet op til Tour de France, og løbene køres på en 0,5-2 km trafiksikker rundstrækning. BørneTour skal give børn og unge, som ikke er medlem af en cykelklub, en god oplevelse og inspirere dem til at dyrke cykelsport.

Tour de Storebælt

Inden verdens største cykelløb starter i Danmark, afvikles danmarkhistoriens største motionscykelløb. Flere end 16.000 deltagere cykler hele eller dele af den rute, der tre uger senere lægger asfalt til 2. etape af Tour de France 2022. Ruterne på 200, 100 og 21 km krydser alle Storebæltsbroen.

Tour de Syd

Tour de Syd er syddanmarks største cykelfest. Motionsløbet køres fra Vejle til Sønderborg via Kolding, Haderslev, Aabenraa og Gråsten 29. maj. Med hele fem distancer – fra 38 til 178 km – er der noget for enhver formkurve. Hvor Tour de Storebælt er udsolgt, kan du stadig tilmelde dig Tour de Syd.

ŠKODA Tour de France Studio

I ugerne op til Tour de France har ŠKODA sit helt eget Tour de France Studio i hjertet af København, hvor cykelstjernerne drøner forbi på den store klinge under enkeltstarten. På Vesterbrogade 1A kan du bl.a. opleve den røde løbsdirektørbil og komme i Tour de France-stemning.

Her er de danske etaper

1. etape 1. juli

Tour de France 2022 skydes i gang med en 13 km lang enkeltstart. Verdens bedste cykelryttere indtager Københavns gader i kampen for den gule førertrøje.

2. etape 2. juli

Etapen fra Roskilde til Nyborg er en lang dag i det kuperede Vestsjælland med en spændende finale over en af verdens længste broer.

3. etape 3. juli

Dagen starter i Vejle-området, hvor især de danske ryttere ved, at man ikke skal tage fejl af de korte, men stejle stigninger. Derefter går ruten sydpå, hvor den danske del af Tour de France slutter i Sønderborg.

Se, hvor Touren kommer forbi i Danmark

Sådan sponserer ŠKODA Touren

ŠKODA stiller op mod 250 biler til rådighed for den kæmpe cykelbegivenhed – inklusive løbsdirektørens ‘røde bil’, der fungerer som rullende kommandocentral på etaperne. Derudover sponsorerer ŠKODA den grønne pointtrøje, der som regel bliver tildelt den bedste sprinter.

Løbsdirektørens bil

Løbsdirektørens røde bil igangsætter løbet, ledsager rytterne på hver eneste etape og fungerer som et mobilt kontrolcenter. Elbilen ŠKODA ENYAQ iV og plug-in-hybridbilen ŠKODA SUPERB iV fungerede begge som løbdirektørens bil i sidste års Tour de France.

Servicebilerne

De holdneutrale blå servicebiler hjælper ryttere i problemer og har normalt reservedæk, kæder, hele cykler, et komplet cykelværksted og naturligtvis en cykelmekaniker ombord. Det er plug-in-hybridbilen ŠKODA SUPERB Combi iV, der anvendes til servicebil.

Teambilerne

Ikke alene skal teambilerne følge cykelrytterne tæt. Når noget uventet som f.eks et uheld indtræffer, skal de accelerere og køre ubesværet gennem sværmen af andre biler, motorcykler og cykelryttere for at hurtigt frem til de berørte ryttere. ŠKODA OCTAVIA Combi og SUPERB Combi anvendes som teambiler.

We Love Cycling

Tips og tricks til tohjulede.

ŠKODA elsker cykelsport, og derfor har ŠKODA We Love Cycling, hvor du finder masser af artikler og videoer om træning, kost og vedligehold af din cykel. Du behøver ikke at give den gas på landevejen eller i skoven hver weekend for at have glæde af hjemmesiden – den er også for dig, som bare bruger cyklen som transportmiddel i hverdagen.

ŠKODA TILBEHØR

ŠKODAs tilbehør er udviklet til at transportere dine cykler på en nem og sikker måde. Besøg din lokale ŠKODA-forhandler eller ŠKODA Webshop, og se udvalget af indvendigt tilbehør, tagmonterede cykelholdere, cykelholdere til montering bag på bilen og meget andet.

Samtidig kan du blive cykelklar med vores Cycling Collection, der bl.a. omfatter et udvalg af hjelme, handsker, cykeltrøjer og briller.


Derfor elsker ŠKODA cykling

ŠKODAs passion for cykling går tilbage til starten af virksomhedens historie. I 1895 grundlagde Václav Laurin og Václav Klement en cykelfabrik i Mladá Boleslav, Bohemia og lagde således grundstenen til ŠKODA AUTO. I dag er ŠKODA 'feltets stærkeste hjælperytter' på mange niveauer: Ud over Tour de France og Tour of Spain ('Vuelta') støtter ŠKODA andre internationale cykelløb såvel som adskillige nationale og internationale populære sportsbegivenheder.