Lige nu er der meget fokus, hvor og hvor hurtigt du kan oplade din elbil, når du er på langtur, fordi den nuværende generation af elbiler har kortere rækkevidde end brændstofbiler, ligesom det tager betydeligt længere tid at oplade en elbil end at tanke en brændstofbil. Men udviklingen går lynende stærkt – f.eks. har ENYAQ iV en rækkevidde på op til 510 km (WLTP), og batteriet kan hurtiglades til 80 procent på 38 minutter. Hvor ofte kører du over 500 km på en dag?

Din egen ‘tankstation’ derhjemme

Forestil dig, at du har din egen ‘tankstation’ hjemme i form af en ladeboks, hvor du om aftenen sætter din elbil eller plug-in-hybridbil til opladning, så den næste dag er opladet og køreklar. Faktisk vil der kunne gå dage mellem, at batteriet skal lades op, efterhånden som elbilernes batterikapacitet bliver større – selvfølgelig afhængigt af dit kørselsbehov.

Clever passer til dig, uanset om du lader hjemme eller på ladenetværket. Med opladning fra Clever får du ubegrænset frihed og e-mobilitet. Ved køb af en ny el- eller plugin-hybridbil fra ŠKODA, har du mulighed for at tilkøbe en installation af Clevers ladeboks, når du samtidig bestiller et Clever Unlimited-abonnement. Med abonnementet kan du lade ubegrænset hjemme, ude og på farten for en fast månedlig pris.

Læs mere om opladning med Clever

Tusindvis af ladepunkter i Danmark

Men hvor oplader du så din elbil, når du ikke er hjemme, men har brug for opladning? Det gør du ved en af de mange offentligt tilgængelige ladestandere, hurtigladestationer og lynladestationer, som findes i det meste af Danmark.

Alene ladeoperatøren Clever har cirka 1.300 offentlige ladepunkter i Danmark, som kan oplade elbiler og plug-in-hybridbiler fra ŠKODA. Derudover vil Clever etablere yderligere 10.000 offentlige ladepunkter inden udgangen af 2025. Dertil kommer tusindvis af ladepunkter fra andre operatører, ligesom mange virksomheder etablerer opladning, så medarbejderne kan oplade deres elbiler og plug-in-hybridbiler, mens de er på arbejde.

Oplad elbilen – og dig selv

Clevers ladestandere står strategisk placeret rundt omkring i byerne, ved supermarkeder, togstationer og hospitaler, mens hurtigladestationerne og lynladestationerne primært er ved motorvejene. Der er mulighed for strække benene, gå på toilettet, få noget at spise og få ladet batteriet op – både elbilens og dit eget – inden næste stræk.

Find opladning med din smartphone

Du kan finde ladestandere, hurtigladestationer og lynladestationer med din smartphone -f.eks. med Clevers app – hvor du samtidig kan se, om ladepunktet er ledigt og klar til dig. En ladestander har typisk to udtag – altså to ladepunkter.

Seneste nyheder