Škoda Vision 7S

30. srpna 2022

Med præsentationen af sin 7-sæders konceptbil Vision 7S giver Škoda Auto det første præcise kig på mærkets nye designsprog, som kombinerer robusthed, funktionalitet og autenticitet. Vision 7S er også den første Škoda med mat lakfarve. Kabinen er karakteriseret ved bæredygtige materialer og interaktive overflader. Konceptbilen har en rækkevidde på over 600 km i henhold til WLTP-cyklussen takket være et 89 kWh batteri.

Design

EksteriørInteriør

Verdenspremiere

Designskitser

FrontBagende

En nydesignet, markant front

Den markant bredere og fladere Škoda kølergrill er mørk og lukket. Forlygterne, som har fået en ny placering helt ude i siden af bilen, er arrangeret i to rækker over hinanden, og den skarpt skårne dagskørelysstribe over forlygterne videreføres vandret over i de fremhævede skærme, så lygtehuset får form som et ”T”.

Den skarpt udformede frontklap er forsynet med det velkendte Škoda navn. Den markante, komplet nydesignede stødfanger er forsynet med syv lodret placerede luftindtag, hvoraf det midterste er kendetegnet ved en indsats i en iøjnefaldende orange farve. Det nederste område under stødfangeren er forsynet med et bundskjold i aluminium. Store, aerodynamisk optimerede fælge understreger Vision 7S’s kraftfulde visuelle fremtoning. Udtrykket fra siden er kendetegnet ved klare overflader og en blidt faldende taglinje hen mod bagenden.

Innovative detaljeløsninger

Kabinen i den nye konceptbil Vision 7S er udført i et symmetrisk wrap-around-design med et bredt, horisontalt instrumentpanel, som videreføres ind i dørene og øger pladsfornemmelsen. En optimalt placeret håndhviler gør betjeningen af den fritstående, lodret arrangerede touchscreen og de haptiske knapper nem og komfortabel.

Der er også integreret haptiske betjeningselementer på det nydesignede rat med lodrette eger. Det har flad top og bund for at give føreren frit udsyn til instrumentenheden. Under midterdisplayet er der en midterkonsol med tre store, haptiske drejekontakter, og de udgør et haptisk betjeningspanel sammen med to store knapper og en drejekontakt under dem.

Ambientebelysningen fremhæver forskellige områder i kabinen, herunder opladningsstatussen, og giver en passende oplysning, når man stiger ind og ud af bilen. Dørpanelerne har også interaktive haptiske og visuelle elementer.

Det integrerede børnesæde er placeret i midterkonsollen – det sikreste sted i en bil. Forsædernes ryglæn er udstyret med holdere til multimedieapparater for passagererne på anden og tredje sæderække. Der er også integrerede rygsække i ryglænene.

Skydebetjeningselementer til forskellige indstillinger

Den rummelige kabine byder på to forskellige markante konfigurationer, som giver en ny rumlig oplevelse til forskellige situationer – kørsel og afslapning.

I kørselsindstillingen er alle betjeningselementerne placeret i den optimale position, og den centrale touchscreen sidder lodret for at kunne vise alle de relevante informationer under kørslen.

Afslapningsindstillingen kan aktiveres, mens bilen lades op, eller mens man holder pause, og her kører rattet og instrumentenheden frem, mens første og anden sæderække kører tilbage for at give mulighed for en endnu mere afslappet siddeposition. Denne detalje giver passagererne maksimal plads og komfort.

Nyheder om Vision 7S

Vil du være en af de første til at modtage nyheder om Škodas elbiler? Skriv dig op via linket herunder.