HVILKEN FAMILIEBIL ER BEDST?

En familiebil skal lette hverdagens gøremål og skabe en behagelig køreoplevelse for både fører og passagerer – store som små. Stationcar har i mange år været danskernes foretrukne familiebil på grund af bilens rummelige kabine og store bagagerum. De seneste år er SUV også blevet mere og mere populær, da den med sine kraftfulde køreegenskaber appellerer til en aktiv livsstil. Udover disse biltyper er hatchback og minibil også gode familiebiler – særligt er modellerne med et lidt større bagagerum gode til den første familieforøgelse eller som bil nummer to til husstanden. Prøv fx følgende familiebiler hos ŠKODA: SCALAOCTAVIA, SUPERB, KAMIQ og KODIAQ.

Læs mere om ŠKODAs familiebiler nedenfor og udforsk ŠKODAs rummelighed

Oplev ŠKODAs rummelighed

BAGAGERUM

Bagagerummet er hverdagens helt. Det redder dig, når du skal transportere fyldte indkøbsposer fra Føtex eller byggematerialer fra Bauhaus. På bilferien er det din bedste ven, når du og familien skal have plads til al feriebagagen. ŠKODA har bilmodeller i alle størrelser og de har alle et stort bagagerum tilfælles.

BAGSÆDEPLADS

God bagsædeplads er guld værd! Plads til benene, plads til skuldrene og højt til loftet giver højt humør på de lange ture. ŠKODA er kendt for sin bagsædeplads – selv når der er tale om kompakte modeller – så køreturen er komfortabel, uanset hvor i kabinen du og dine medpassagerer sidder.

BARNEVOGN

Kender du barnevognstesten? I al sin enkelthed går den ud på, at I tager jeres barnevogn med til bilforhandleren og prøver at pakke den i bagagerummet. Kan den nemt og ubesværet være i bagagerummet, så er I godt på vej! For at gøre det nemt for jer at vælge ŠKODA, laver vi her barnevogntesten for jer.

ŠKODA SCALA

Vil du have en familiebil, som er både rummelig og skiller sig ud fra mængden? Så skal du se nærmere på ŠKODA SCALA. SCALA er en hatchback, men fordi den har et forholdsvist langt karrosseri, er den næsten rummelig som en stationcar. SCALA har ŠKODAs nyeste design, og vælger du den med forlænget glasbagklap, får du en både dynamisk og elegant familiebil.

ŠKODA OCTAVIA

Hvis du er på udkig efter en stationcar, der samtidig er den perfekte familiebil, skal du ikke lede længere end ŠKODA OCTAVIA Combi. Den moderne klassiker kombinerer stor funktionalitet og dynamisk elegance, og bilens tidløse design imponerer med sin præcision og perfekte proportioner fra front til bag. Desuden kan du sagtens få plads til alt det nødvendige – og mere til – i bagagerummet, og så er der endda også plads tilbage til både for- og bagsædepassagerer. Den populære OCTAVIA fås også som Coupé.

ŠKODA SUPERB

Har du brug for endnu mere plads i bagagerummet, skal du se nærmere på ŠKODA SUPERB. Bilens overvældende benplads er en verden for sig – og udover den udsøgte komfort til hele familien er der masser af plads, hvilket sikrer uovertrufne praktiske egenskaber. Er du ude efter en bil, der kan køre på el, fås ŠKODA SUPERB også som plug-in-hybrid – endda med lige så meget plads på bagsædet.

ŠKODA KAMIQ

KAMIQ er en urban SUV. Altså får du en kompakt familiebil, som er nem at komme rundt med og parkere i byen, samtidig med at den har mange af SUV’ens kvaliteter. F.eks. sidder du højere og har et godt udsyn til trafikken, ligesom KAMIQs frihøjde og rummelige bagagerum lægger op til en aktiv livsstil med udflugter på skov- og markveje. KAMIQ har ŠKODAs nye SUV-design, så du får en familiebil, der ser både robust og sportslig ud.

ŠKODA KODIAQ

Er du ude efter en SUV, der kan rumme op til 7 personer, og som er designet til at tage hele familien med på eventyr? Så er KODIAQ – ŠKODAs største SUV – bilen for dig. Med intelligent firehjulstræk, offroad-funktion og nedkørselsassistent er vejen banet for, at du og familien kan køre offroad i stor stil i KODIAQ.

ŠKODA ENYAQ iV

ENYAQ iV er ŠKODAs familiebil på el. I kabinen er den lige så rummelig som KODIAQ, samtidig med at den ikke er længere end OCTAVIA Combi. ENYAQ iV har klassens største bagagerum med bl.a. god plads til en barnevogn, hvilket ellers ikke er en selvfølge i en elbil. PÅ vejen er ENYAQ iV næsten lydløs, så der er god mulighed for at hele familien kan tale og hygge sammen under køreturen.

HVAD KENDETEGNER EN GOD FAMILIEBIL?

En god familiebil skal først og fremmest have plads til alle, så her er det en fordel som det første at kigge på, om I har behov for en bil med fx 5 eller 7 sæder. Herefter er det vigtigt at overveje, hvor stort et bagagerum, I ønsker – skal I kunne transportere en barnevogn, cykler eller skiudstyr? Det er også vigtigt at se på jeres kørselsbehov. Bor I i storbyen, kan I gå efter en kompakt model, som er nem at manøvrere og parkere. Hvis I elsker at tage på bilferier i Europa, er det en god idé at være opmærksom på særlige komfortfeatures, og hvor høj en anhængervægt bilen må trække – hvis I skal have campingvogn bagpå. Det kan også være, at I er på jagt efter en bil, hvor infotainment spiller en vigtig rolle for køreglæden.

Hvad skal du overveje, når du køber en familiebil?

  • Hvor mange personer skal der være på bagsæderne?
  • Hvad skal bagagerummet kunne indeholde?
  • Skal bilen kunne køre offroad?
  • Skal der tilbagelægges mange timer på kør-selv-ferie?

Ofte stillede spørgsmål om familiebiler

På det danske marked har ŠKODA pt. følgende familiebiler: ŠKODA FABIA, ŠKODA SCALA, ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA SUPERB, ŠKODA KAMIQ, ŠKODA KODIAQ og ŠKODA ENYAQ iV.

En god familiebil er typisk kendetegnet ved at have god plads og følelsen af rummelighed i kabinen. Derudover, så skal det være nemt at montere autostole på bagsædet og få barnevognen lastet i bagagerummet.

Blandt andet hvor mange personer der skal være på bagsæderne og hvad bagagerummet skal kunne indeholde. Derudover, så er det også vigtigt at se på kørselsbehov og evt. hvor tung en anhængervægt bilen må trække.