ŠKODA FABIA

FABIA er ŠKODAs mindste familiebil, men selvom den er kompakt og nem at parkere, har den masser af plads til både passagerer og bagage. Især hvis du vælger stationcaren ŠKODA FABIA Combi, som har et stort bagagerum, hvor der er plads til en barnevogn med hjulene på. FABIA Combi er den perfekte familiebil til den lille familie, som vil have en praktisk og økonomisk familiebil.

ŠKODA SCALA

Vil du have en familiebil, som er både rummelig og skiller sig ud fra mængden? Så skal du se nærmere på ŠKODA SCALA. SCALA er en hatchback, men fordi den har et forholdsvist langt karrosseri, er den næsten rummelig som en stationcar. SCALA har ŠKODAs nyeste design, og vælger du den med forlænget glasbagklap, får du en både dynamisk og elegant familiebil.

ŠKODA OCTAVIA

Hvis du er på udkig efter en stationcar, der samtidig er den perfekte familiebil, skal du ikke lede længere end ŠKODA OCTAVIA Combi. Den moderne klassiker kombinerer stor funktionalitet og dynamisk elegance, og bilens tidløse design imponerer med sin præcision og perfekte proportioner fra front til bag. Desuden kan du sagtens få plads til alt det nødvendige – og mere til – i bagagerummet, og så er der endda også plads tilbage til både for- og bagsædepassagerer. Den populære OCTAVIA fås også som Coupé.

ŠKODA SUPERB

Har du brug for endnu mere plads i bagagerummet, skal du se nærmere på ŠKODA SUPERB. Bilens overvældende benplads er en verden for sig – og udover den udsøgte komfort til hele familien er der masser af plads, hvilket sikrer uovertrufne praktiske egenskaber. Er du ude efter en bil, der kan køre på el, fås ŠKODA SUPERB også som plug-in-hybrid – endda med lige så meget plads på bagsædet.

ŠKODA KAMIQ

KAMIQ er en urban SUV. Altså får du en kompakt familiebil, som er nem at komme rundt med og parkere i byen, samtidig med at den har mange af SUV’ens kvaliteter. F.eks. sidder du højere og har et godt udsyn til trafikken, ligesom KAMIQs frihøjde og rummelige bagagerum lægger op til en aktiv livsstil med udflugter på skov- og markveje. KAMIQ har ŠKODAs nye SUV-design, så du får en familiebil, der ser både robust og sportslig ud.

ŠKODA KAROQ

Skal familiebilen være en SUV, kan du roligt kigge mod ŠKODA KAROQ, der er placeret lige i midten af ŠKODAs søskendeflok af SUV'er. Med sin dristige front, muskuløse fremtoning og dynamiske proportioner i en kompakt indpakning er KAROQ klar til at skille sig ud fra mængden inde i byen og tackle alle slags eventyr sammen med dig og familien i naturen.

ŠKODA KODIAQ

Er du ude efter en SUV, der kan rumme op til 7 personer, og som er designet til at tage hele familien med på eventyr? Så er KODIAQ – ŠKODAs største SUV – bilen for dig. Med intelligent firehjulstræk, offroad-funktion og nedkørselsassistent er vejen banet for, at du og familien kan køre offroad i stor stil i KODIAQ.

HVILKEN FAMILIEBIL ER BEDST?

En familiebil skal lette hverdagens gøremål og skabe en behagelig køreoplevelse for både fører og passagerer – store som små. Stationcar har i mange år været danskernes foretrukne familiebil på grund af bilens rummelige kabine og store bagagerum. De seneste år er SUV også blevet mere og mere populær, da den med sine kraftfulde køreegenskaber appellerer til en aktiv livsstil. Udover disse biltyper er hatchback og minibil også gode familiebiler – særligt er modellerne med et lidt større bagagerum gode til den første familieforøgelse eller som bil nummer to til husstanden. Prøv fx følgende familiebiler hos ŠKODA: SCALAOCTAVIA, SUPERB, KAMIQKAROQ, KODIAQ.

HVAD KENDETEGNER EN GOD FAMILIEBIL?

En god familiebil skal først og fremmest have plads til alle, så her er det en fordel som det første at kigge på, om I har behov for en bil med fx 5 eller 7 sæder. Herefter er det vigtigt at overveje, hvor stort et bagagerum, I ønsker – skal I kunne transportere en barnevogn, cykler eller skiudstyr? Det er også vigtigt at se på jeres kørselsbehov. Bor I i storbyen, kan I gå efter en kompakt model, som er nem at manøvrere og parkere. Hvis I elsker at tage på bilferier i Europa, er det en god idé at være opmærksom på særlige komfortfeatures, og hvor høj en anhængervægt bilen må trække – hvis I skal have campingvogn bagpå. Det kan også være, at I er på jagt efter en bil, hvor infotainment spiller en vigtig rolle for køreglæden.

Hvad skal du overveje, når du køber en familiebil?

  • Hvor mange personer skal der være på bagsæderne?
  • Hvad skal bagagerummet kunne indeholde?
  • Skal bilen kunne køre offroad?
  • Skal der tilbagelægges mange timer på kør-selv-ferie?

Ofte stillede spørgsmål om familiebiler

• Hvilke familiebiler har ŠKODA?
På det danske marked har ŠKODA pt. følgende familiebiler: ŠKODA FABIA, ŠKODA SCALA, ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA SUPERB, ŠKODA KAMIQ, ŠKODA KAROQ og ŠKODA KODIAQ.

• Hvad kendetegner en god familiebil?
En god familiebil er typisk kendetegnet ved at have god plads og følelsen af rummelighed i kabinen. Derudover, så skal det være nemt at montere autostole på bagsædet og få barnevognen lastet i bagagerummet.

• Hvad skal man overveje inden man køber en familiebil?
Blandt andet hvor mange personer der skal være på bagsæderne og hvad bagagerummet skal kunne indeholde. Derudover, så er det også vigtigt at se på kørselsbehov og evt. hvor tung en anhængervægt bilen må trække.