Batteriteknologi

Alle elektrificerede modeller er udstyret med topmoderne litium-ion-batteriteknologi med den højest mulige energitæthed udviklet med sikkerhed som vores højeste prioritet. Vores batteristyringssystem sikrer optimale præstationer gennem tusindvis af opladningscyklusser.

Sikkerhed ved det daglige brug af din elbil

Der er mange myter om sikkerheden, når det gælder elbiler. Sandheden er, at bilernes topmoderne teknologier gør dem lige så sikre i dagligdagen som konventionelle biler.

Højspændingssikkerhed

Ja, en elbil er udstyret med højspændingssystemer. Men de moderne teknologier er konstrueret til at være helt uden risiko for elektrisk stød både under kørslen og ved opladning.

Vandsikkerhed

Der er ingen risiko ved at oplade bilen i regnvejr, køre bilen i vaskehal eller endda hvis en elektrificeret bil bliver oversvømmet. Alle elektriske komponenter er fuldt beskyttet, så sikkerheden er i top.

Brandsikkerhed

Risikoen for brand i en elbil er lige så lav som i biler med forbrændingsmotor.

Overbelastningsbeskyttelse

Vores ingeniører har særligt fokus på at undgå overbelastning af energilagringsenheden. Avanceret sikkerhedsteknologi minimerer risikoen for elektrisk eller termisk overbelastning.

Konstant overvågning

Alle iV-bilens vigtige indikatorer som fx batteritemperatur, opladningsstatus og andre systemer overvåges konstant for at sikre maksimal sikkerhed.

Batteriets livscyklus

Hvor længe vil batteriet i din næste elbil holde?

Škoda garanterer for batterierne i mærkets eldrevne modeller i op til 8 år eller op til 160.000 km (alt efter hvad der kommer først). For Enyaq og Enyaq Coupé garanteres det, at batterikapaciteten ikke vil falde til under 70 % af det oprindelige niveau i denne periode. Škoda garanter også gratis reparationer af eventuelle fejl i højvoltsbatterierne i denne periode.

Tips til vedligeholdelse

Batterisikkerhed i forbindelse med ulykker

Desværre sker der ulykker. Men med vores elektriske biler sikrer vi maksimal sikkerhed for både personerne i vores elbiler og for andre mennesker i trafikken.

Batteriisolering

Batterierne i vores elbilsmodeller er isolerede og placeret under bilens bund, hvor de er godt beskyttet.

5-stjernet bedømmelse

Enyaq har opnået de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP-kollisionstesten.

Kollisionssikkerhed

I tilfælde af en kollision bliver de elektriske komponenter i vores elektriske biler automatisk afbrudt fra batteriet i løbet af millisekunder.

Beskyttelse med elektrisk stød

Da batteriet automatisk afbrydes i forbindelse med en kollision, er personerne i bilen og andre mennesker (fx redningsarbejdere) beskyttet mod elektrisk stød.

Batteriets deformationssikkerhed

Da batteriet er placeret under bilens bund, vil batteripakken være ubeskadiget, selv hvis karrosseriet deformeres.

Vidste du?

Škoda støtter særlig træning af brandfolk og leverer specifikke informationer og redningsdataark for at hjælpe dem med at håndtere beskadigede elbiler.

Vil du gerne vide mere om elektriske biler?

Du kan finde flere informationer om vores elbiler på vores eMobilitet-side.