Hvilke typer elbiler findes der?

Elbiler, plug-in-hybridbiler, mild hybridbiler – der findes mange forskellige biler, som har det tilfælles, at de kører helt eller delvist på strøm. Her får du en gennemgang af teknologierne.

Hvad er en elbil?

Elbilen bliver forkortet BEV (Battery Electric Vehicle) på engelsk. Den har – som navnet siger – et batteri, som kan oplades via et ladekabel, og som leverer energi til en eller flere elmotorer, der driver elbilen frem. Et eksempel på en elbil er Škoda Enyaq. Den vil kunne fås med et batteri på op til 82 kWh. Det er primært batteriets størrelse, som afgør, hvor langt elbilen kan køre på en opladning. Enyaq har en rækkevidde på over 500 km (WLTP).

Škoda Enyaq

Škoda Enyaq er en moderne elektrisk SUV, med power og plads. Enyaq tilbyder dig en elbil med en rækkevidde på mere end 500 km. I bilen finder du komfortable sæder og stor kvalitet. Enyaq er en elbil for sig, og du vil opleve en elektrisk følelse bag rattet. Hvis du er på udkig efter en elektrisk SUV, så er Škoda Enyaq måske bilen der er lige noget for dig.

Her kan du læse mere om Škoda Enyaq

Škoda Enyaq Coupé

Der er mange grunde til, hvorfor Enyaq Coupé er en god elbil. Den har en imponerende rækkevidde på over 500 km på én opladning, hvilket betyder, at du kan køre langt uden at skulle bekymre dig om at skulle lade den op undervejs. Den har en maximal accelerationshastighed fra 0-100 km/t på blot 5,5 sekunder, hvilket gør bilen både sjov og hurtig at køre i. Enyaq Coupé er en veludstyret og avanceret elbil, der kan tilbyde sublim ydeevne, rummelighed, sikkerhed og komfort.

Her kan du læse mere om Škoda Enyaq Coupé

Hvad er en plug-in-hybridbil?

Škoda har haft fire plug-in hybrid varianter i Danmark, Škoda Octavia Coupé plug-in hybrid, Škoda Octavia Combi plug-in hybrid, Škoda Superb plug-in hybrid og Škoda Superb Combi plug-in hybrid, der ikke længere produceres. Dog kan de findes som brugte her.

Hvad er forskellen på en plug-in hybrid og en elbil? Den største forskel på el-, hybrid og plug-in-hybridbiler er, hvor langt de kan køre udelukkende på el. En hybrid eller mild hybrid kører typisk kortets på ren el, hvor en plug-in hybridbil (PHEV) kan køre noget længere og kan også oplades med et ladekabel (deraf ”plug-in”).

En plug-in hybridbil har et mindre batteri end en elbil, så rækkevidden på el alene er kortere. Det er dog ikke et problem, for brændstofmotoren kan tage over, når batteriet er tomt, ligesom den også kan oplade batteriet, mens man kører. Sidstnævnte er dog ikke særligt energieffektivt, men kan være en løsning, hvis man efter en længere strækning nærmer sig et område, hvor man vil køre uden emission – f.eks. i en by. Kombinationen af batteri, elmotor og brændstofmotor giver plug-in-hybridbilen længere rækkevidde end elbilen, men elbilen haler ind på plug-in hybridbilen.

F.eks. har elbilen Enyaq en rækkevidde på mere end 500 km (WLTP) på en opladning, mens plug-in hybridbilen Superb plug-in hybrid har en rækkevidde på mere end 800 km på en opladning og en tankfuld benzin. Superb plug-in hybrid har et batteri på 13 kWh, hvilket giver en rækkevidde på el alene på mere end 50 km (WLTP).

Škoda Octavia plug-in hybrid

Škoda Octavia Combi plug-in hybrid

Škoda Octavia plug-in hybrid

Škoda Octavia Coupé plug-in hybrid – Oplev køreglæden
Med Škoda Octavia Coupé får du en moderne plug-in hybridbil uden at gå på kompromis med komfort, udstyr eller design. Med Octavia Coupé kan du tilslutte dig en ny ære af elektrificeret mobilitet med mulighed for nem opladning både derhjemme og på farten. I ren eldrift kan du med den nye Octavia komme stille og emissionsfrit rundt i byen med god samvittighed. Den nye Octavia er bl.a. udstyret med intelligent teknologi, Simply Clever-detaljer, rummelige opbevaringsrum og et gennemtænkt bagagerum med masser af plads.

Find en brugt Škoda Octavia plug-in hybrid

 

Škoda Octavia Combi plug-in hybrid

Škoda Octavia Combi plug-in hybrid – En familieklassiker iført ny teknologi
Škoda Octavia Combi plug-in hybrid opfylder både de arbejds- og familiemæssige behov. Ocatvia Combi har et velkendt dynamisk design og et stort bagagerum på hele 490 l, uden at gå på kompromis med plads til for- og bagsædepassagererne. Med Ocatvai Combi får du en rummelig, moderne og komfortabel stationcar til hele familien!

Find en brugt Škoda Octavia Combi plug-in hybrid

Škoda Superb plug-in hybrid

Škoda Superb Combi plug-in hybrid

Škoda Superb plug-in hybrid

Škoda Superb plug-in hybrid – En dynamisk og kraftfuld firmabil
Hvis du er på udkig efter en ny plug-in hybrid firmabil i luksusklassen? Så skal du ikke lede længere end den nye Škoda Super. Superb er spækket med innovationer og har en fornuftig rækkevidde på ren el til de lange køreture! Škoda Superb plug-in hybrid kombinerer funktionalitet med dynamiske præstation, takket være en kraftfuld plug-in-hybriddrivlinje. Den kraftige 115-hk elmotor muliggører, at Superb i de fleste situationer udelukkende kan køre på el. Superb fås med flere forskellige udstyrskombinationer, som gør det muligt at tilpasse bilen til netop din smag og behov.

Find en brugt Škoda Superb plug-in-hybrid

 

Škoda Superb Combi plug-in hybrid

Škoda Superb Combi plug-in hybrid – en stationcar med plads til hele familien
Søger du en luksuriøs, dynamisk og rummelig familiebil? Så finder du måske dit match i Škoda Superb Combi plug-in hybrid. Under motorhjelmen i Superb Combi stationcar finder du en avanceret plug-in hybriddrivlinje, som kombinerer det bedste fra eldrevne og konventionelle biler for at opnå en støjsvag og dynamiske kørsel. Superb Combi er spækket med nyskabelser og smarte tiltag til gavn for hele familien. Apropos familie kan den nye Superb Combi også trække en campingvogn til ferieturen! Bagagerummet i den nye Superb Combi er rummelig og kan bl.a. udstyres med en række teknologier som Virtual Pedal og en elektrisk bagklap, som muliggør en nem og hurtig af- og pålæsning af bilen.

Find en brugt Škoda Superb Combi plug-in-hybrid

Opladning

En plug-in hybrid skal have batterierne opladt, således, at den kan køre på elmotoren. Du kan lade oplade batteriet mens du kører på brændstof, men det er ikke det mest energieffektive valg. Du har også mulighed for at bruge en ladestander, ligesom elbilerne, så lader bilen op mens du kan tage en pause og en kop kaffe. Når det kommer til opladning af plug-in hybrider ved ladestandere, så findes der både almindelige- og lynladestandere.

Du kan læse mere om opladning af elbiler her.

Plug-in hybrid – træk

Har du brug for anhængertræk på din plug-in hybrid? Som med mange andre Škoda biler, så kan du også få en plug-in hybrid med træk. På den måde kan du stadig tage på camping, køre med hestetrailer og køre haveaffaldet til genbrug. Dermed behøver dit valg af plug-in hybrid ikke at begrænse dig.

Læs mere om anhængertræk på elbiler her.

Mild hybridbiler fra Škoda

Alle Ocatvia eTSI mild hybrid-modeller er spækket med en række innovative teknologier, og modellerne kan desuden udstyres med en lang række avancerede komfort-, parkering- og sikkerhedsassistentsystemer. Så uanset hvilken mild hybridbil du vælger fra Škoda, så får du en brændstoføkonomisk bil og rendyrket køreglæde i et gennemtænkt design.

Læs mere om Škodas elbiler

Hvad er en mild hybridbil?

En mild hybridbil kører primært på benzin eller diesel, og anvender en lille elektrisk elmotor i bestemte scenarier eller i korte perioder. Til forskel fra en plug-in-hybridbil, så kan mild hybridbiler typisk ikke køre på rent el over længere strækninger og er derfor hovedsageligt afhængig af den traditionelle forbrændingsmotor til fremdrift.

De nye Octavia eTSI mild hybrid-modeller fra Škoda er udstyret med en remdrevet 48 V-startermotor og et 48 V-litium-ion-batteri. På intelligentvis oplades batteriet ved bl.a. opbremsninger og assisterer benzinmotorerne ved accelerationer.

Det hele sker automatisk og er med til at øge både brændstoføkonomien og mindske CO2-udledningen.

Škoda Octavia eTSI Mild Hybrid Coupé

Škoda Octavia Combi eTSI Mild Hybrid Stationcar

Škoda Octavia eTSI Mild Hybrid Coupé

Med den nye Škoda Octavia eTSI Coupé får du en moderne mild hybridbil uden at gå på kompromis med komfort, udstyr eller design. De nye Octavia-modeller har et elegant og skarpt design. De afbalancerede proportioner skjuler et større bagagerum og en rummelig kabine. Škoda Octavia eTSI Mild Hybrid Coupé fås i følgende motorstørrelser og udstyrslinjer:

Ambition
• Škoda Octavia 1,0 eTSI Mild Hybrid
• Škoda Octavia 1,5 eTSI Mild Hybrid

Style
• Škoda Ocatavia 1,0 eTSI Mild Hybrid
• Škoda Ocatvia 1,5 eTSI Mild Hybrid

Find en brugt Škoda Octavia eTSI


Škoda Octavia Combi eTSI Mild Hybrid Stationcar

Den nye Škoda Octavia Combi eTSI Stationcar opfylder de fleste moderne behov. Med Octavia Combi eTSI får du en mild hybridbil, som både er praktisk og stilren. Den nye Octavia Combi eTSI er en aerodynamisk stationcar med komfort og sikkerhed i topklasse. Kort sagt, så får du med den nye Octavia Combi eTSI en kompetent familie- eller firmabil med hybridteknologi. Škoda Octavia Combi eTSI Mild Hybrid Stationcar fås i følgende motorstørrelser og udstyrslinjer:

Ambition
• Škoda Octavia Combi 1,0 eTSI Mild Hybrid
• Škoda Octavia Combi 1,5 eTSI Mild Hybrid

Style
• Škoda Octavia Combi 1,0 eTSI Mild Hybrid
• Škoda Octavia Combi 1,5 eTSI Mild Hybrid

Find en brugt Škoda Octavia Combi eTSI