CITIGOe iV er ŠKODAs første elbil

CITIGOe iV er ŠKODAs første produktionsklare elbil i ŠKODAs 124-årige historie. Den er startskuddet på ŠKODAs elektriske fremtid, hvor der bl.a. er planlagt 10 elbiler inden udgangen af 2025.

CITIGOe iV er baseret på ŠKODAs populære mikrobil, som har været kåret som Årets Bil i Danmark. Som elbil har den en elmotor på 61 kW (83 hk), og batteriet er et litium-ion-batteri med en kapacitet på 36,8 kWh, der giver CITIGOe iV en rækkevidde på 265 km efter den nye og realistiske WLTP-norm. Dermed er CITIGOe iV ikke alene en ideel bybil – den kan også anvendes til længere ture.

Hvis det er nødvendigt at oplade batteriet undervejs, kan CITIGOe iV hurtiglade med 40 kW DC på en ladestander med et CCS-stik. Den oplader batteriet til 80 procent på en time. Det er den slags ladestandere, som bl.a. står strategisk placeret langs motorvejene. Anvender man en ladeboks hjemme, kan CITIGOe iV lade med op til 7,2 kW AC. Så tager en opladning til 80 procent 4 timer og 8 minutter, mens opladning med 2,3 kW i stikkontakten tager 12 timer og 37 minutter. Man kan sagtens lade de sidste 20 procent af batteriet – det tager bare forholdsmæssigt længere tid.

Batteriet er placeret i bunden af CITIGOe iV, så det ikke optager plads i kabine og bagagerum. Således har CITIGOe iV et bagagerum på 250 liter og 923 liter, når bagsædet bliver fældet frem. Altså er bagagepladsen kun marginalt mindre end i CITIGO, som rummer 251/959 liter.

Til gengæld adskiller CITIGOe iV sig på udseendet, fordi kølergrillen er indfarvet i karrosserifarven i stedet for at være sort. Indvendigt er instrumentpanelet blevet redesignet, og standardudstyret omfatter bl.a. vejbaneassistent og Climatronic-klimaanlæg.

Apropos klimaanlægget har CITIGOe iV en af de fordele, som mange elsker ved elbiler: Via ŠKODA Connect-appen kan man fjernstyre temperaturen i kabinen, så den på forhånd er dejlig kølig på en varm sommerdag eller dejlig varm på en kold vinterdag – og uden is på ruderne. Tilsvarende kan man også indstille en daglig timer med den ønskede temperatur, og når CITIGOe iV er sat til opladning, sker kølingen eller opvarmningen uden at bruge strøm fra batteriet.