Ny Škoda brand identitet

9. listopadu 2022

Efter mange år ændrer Škoda nu sit logo. Det nye design fremhæver navnet, mens det samtidig i høj grad gør brug af to nye grønne kommunikationsfarver.

Dette er den største ændring i Škoda brandets identitet i 30 år. Ud over det nye designsprog har Škoda også planer om at modernisere brandets design. Det nye Škoda wordmark er også en del af denne modernisering. Škoda-navnet (wordmarket) vil fremadrettet blive anvendt mere bredt end virksomhedens traditionelle logo, der viser en bevingede pil. 

Wordmark

Det nye design gør brug af en helt anderledes typografi baseret på symmetri og en kombination af runde former og grænser. Det mest udfordrende element var at integrere tegnet over S’et, som repræsenterer en vigtig del af Škodas tjekkiske arv. Det såkaldte háček er nu integreret i det første bogstav. Undersøgelser har vist, at det typografiske navn er lettere at genkende og identificere.

Farver

Škoda Auto kommer til at anvende to forskellige grønne nuancer i farvepaletten: Electric Green og Emerald Green. I spørgeundersøgelser har mange respondenter sat disse farver i forbindelse med økologi, bæredygtighed og elektrisk mobilitet.

Logo

Symbolet med den bevingede pil er også blevet ændret, selv om det ikke er lige så markant som navnet. Det mere enkle design ses allerede ved første blik. Škodas nye logo vil nu blive udført uden 3D-grafik. På den måde reagerer Škoda på skiftet i retning af endnu mere digitaliseret kommunikation. Det mere enkle, todimensionelle logo er langt mere effektfuldt, især på mobile apparater, og det kan også integreres mere fleksibelt i forskellige formater.

Lanceringen af Škodas nye brandidentitet

Škoda brandets kunder og fans vil gradvist komme til at møde det nye wordmark.

Det vil først blive anvendt på kommunikationsmateriale. Fra 2024 vil wordmarket også begynde at kunne ses på nye modeller. Logoet og andre brandspecifikke elementer vil også gradvist kunne ses i bilernes infotainmentsystemer og hos forhandlerne.

Škoda Vision 7S

Konceptbil Vision 7S afslører Škodas ny designsprog.

Seneste nyheder