LUGTER DIN AIRCONDITION SÅDAN?

Der kan opstå bakterier og skimmelsvamp i din bils aircondition- eller klimaanlæg, hvis ikke det bliver brugt. I værste fald kan det give astma og allergi. Heldigvis er det nemt at slippe af med den dårlige luft.

Det har været en kold vinter. Ikke lige perioden, hvor du længes efter kølig luft fra din ŠKODAs aircondition- eller klimaanlæg. Selvom det faktisk er en god måde at få affugtet luften, så ruderne ikke dugger pga. sne- og sludvåde måtter. Måske er du endda generelt forsigtig med at anvende anlægget af bekymring for brændstofforbruget. Nu tænder du så for anlægget, og sammen med den kølige luft spreder der sig en indelukket fornemmelse i kabinen, som kørte du i et gammelt køleskab. Sætter du næsen hen til en af luftdyserne, opdager du en lugt af sur sok. Og du ved, at det ikke er dig – du tog rene sokker på i morges!

Problemet er inde i din bils aircondition- eller klimaanlæg. Lugten kommer fra de bakterier eller skimmelsvamp, som har dannet sig på anlæggets fordamper, fordi den ikke er blevet brugt i lang tid. I bedste fald giver det en ubehagelig dunst i kabinen. I værste fald giver det dig og dine medpassagerer astma og allergi – f.eks. luftvejsproblemer og røde øjne, som løber i vand. Det er et problem, som Astma-Allergi Danmark har fokus på. Når først der er kommet bakterier eller skimmelsvamp i anlægget, forsvinder de ikke af sig selv igen. Men heldigvis er det både nemt, hurtigt og billigt at gøre noget ved problemet. Dit autoriserede ŠKODA-værksted har specielt udstyr til den airconditionrens, som bliver tilført anlægget, så du kommer de ubudne gæster til livs.

3 gode råd

Tænd airconditionen året rundt

Start bilens aircondition- eller klimaanlæg mindst en gang om ugen året rundt, og lad det være i gang i minimum et kvarters tid.

Lugt til airconditionen

Lugt til den kølige luft, som kommer fra luftdyserne. Hvis den lugter af sur sok, er der bakterier eller skimmelsvamp i anlægget.

Lad værkstedet ordne det

Lad dit autoriserede ŠKODA-værksted udrydde problemet. Det er både nemt, hurtigt og billigt.