Se lyst på efteråret

3. října 2023

Få tips og tricks til at sikre dig og dine medtrafikanter i de kommende mørke tider. For mørket æder sig ind på de lyse timer, og derfor er det ekstra vigtigt, at du har det optimale udsyn i din Škoda.

Klar til vinter

Selvfølgelig skal du have vinterdæk på. De giver en markant kortere bremselængde på de kolde og våde vinterveje for slet ikke at nævne på is og sne. Tommelfingerreglen er, at man bør skifte, når vejtemperaturen kommer ned på syv grader, så har du ikke gjort det, er det med at få booket tid hos din lokale Škoda-servicepartner.

Forrude

Fugtige bilmåtter og køligt vejr kan give dug på ruden. Det kan du afhjælpe ved at påføre lidt opvaskemiddel på indersiden af ruden med en klud. Derudover kan du bruge bilens aircondition- eller klimaanlæg til at fjerne duggen. Når nætterne bliver iskolde, kan du bruge lunkent vand til at fjerne isen på ruderne nemt, hurtigt og skånsomt.

Viskere

Det regner statistisk set dobbelt så meget når temperaturen falder, som det gør når temperaturen stiger. Derfor er det en god ide at tjekke, om gummiet er helt og uden sprækker, så du uanset mængden af nedbør har et godt udsyn. Skal du have nye viskerblade, har din Škoda-servicepartner originale viskerblade og hjælper også gerne med at skifte dem.

Sprinklere

Efter regn kommer mudder, og derfor er det også en god ide at kontrollere, om dine dyser til sprinklervæsken rammer de rigtige steder på ruderne. Når du holder stille, skal strålerne ramme midt på forruden. Ellers kan din Škoda-servicepartner hjælpe med at rense og justere sprøjtedyserne. Husk at bruge frostsikret sprinklervæske i vinterhalvåret.

Lygter

Nyere Škoda har LED-lygter, som holder tusindvis af timer. Når de engang skal skiftes, er det en opgave for din autoriserede Škoda-servicepartner. Men endnu har mange Škoda også halogenpærer, som du selv kan skifte, hvis instrumentlampen for defekt pære lyser. Vælg forlygtepærer af god kvalitet. De holder længere og giver et bedre lys.