Få en sommerklar bil

8. května 2023

Få en sommerklar bil med 5 gode råd

1. Dæk

Om sommeren giver sommerdæk det bedste vejgreb og den korteste bremselængde på både våd og tør vej. Lovkravet er minimum 1,6 mm dækmønster, men FDM anbefaler 3 mm mønster, og du finder det anbefalede dæktryk på indersiden af tankdækslet. Tjek ligeledes dæktrykket på dit reservehjul, hvis din bil har sådan et. Husk også, at det anbefalede dæktryk er højere, når du fylder bilen med familie og bagage. Derfor er det en god ide at kontrollere trykket, inden du kører på ferie – med hele familien i bilen skal sikkerheden være i top.
Bonusinfo: Sommerdæk giver en bedre brændstoføkonomi end vinterdæk, fordi de har lavere rullemodstand. Isoleret set er der tale om cirka 10 procent.

2. Klimaanlæg

Din Škodas aircondition eller klimaanlæg er familiens bedste ven under de varme sommerdage. En aircondition eller et klimaanlæg bør serviceres hvert 2.-3. år for at fungere optimalt i sommervarmen. F.eks. kan der være behov for at få påfyldt kølemiddel. Og lad dit autoriserede Škoda-værksted gøre det inden den lange tur sydpå.
Bonusinfo: Lugter luften fra din aircondition eller dit klimaanlæg af sur sok? Så kan der være sundhedsskadelige bakterier eller svamp i anlægget. Problemet kan dog hurtigt løses med et besøg hos dit autoriserede Škoda-værksted, som har specielt udstyr til at tilføre airconditionrens.

3. Sprinklervæske

Det er begrænset, hvor mange insekter du har haft på forruden i vinterhalvåret. Men nu er de der – de små klatter, der tørrer ind og er svære at få af. Skift til sommersprinklervæske, som er bedre til at fjerne insekterne. Kontrollér også dine vinduesviskere. Gummiet skal være helt og uden sprækker for effektivt at fjerne vandet fra forruden. Ferietrafik og dårlig sigtbarhed er ikke en god blanding.
Bonusinfo: Din Škoda-servicepartner har en hel serie af bilplejeprodukter. Bl.a. kan du købe en effektiv insektfjerner.

4. Service

Står din Škoda foran et service-eftersyn, er det en god ide at få det foretaget, før du kører på ferie. På den måde bliver turen mest tryg. Dit autoriserede værksted opdager eventuelle problemer, før du selv gør det i vejkanten på den tyske Autobahn ...
Bonusinfo: Tjek motorolien ved at trække oliepinden, så du ved, at du har olie nok på motoren, inden du kører tusindvis af kilometer.

5. Anhænger

Skal du have campingvognen eller traileren på krogen i løbet af sommeren? Husk, at der er begrænsninger på, hvor meget du må have spændt efter din bil med et almindeligt B-kørekort. Du må altid køre med en anhænger på op til 750 kg totalvægt, hvis altså din bil er godkendt til at trække den vægt. Er anhængerens totalvægt over 750 kg, må bilens tilladte totalvægt og anhængerens tilladte totalvægt tilsammen ikke overstige 3.500 kg.
Bonusinfo: Har du taget dit kørekort før 1. maj 2009, må du vælge den vægt, der står på bilens registreringsattest, som anhængerens størst tilladte totalvægt – dog uden at overstige 3.500 kg. Desuden gælder det kun inden for Danmarks grænser.

Seneste nyheder