Forårsklargøring

April 2, 2020

Når vinteren er forbi, og der er forår i luften, skal din Škoda have lidt ekstra kærlighed. Følg vores guide, og gør din Škoda klar til plusgrader, solskin og tørre veje.

Rengøring af bilen indvendig

Vejsalt er vores ven, når sne og frost gør vejene glatte. Men salt er også din bils fjende. For kombineret med vand og ilt er det nærmest den optimale opskrift på rust, og det kan angribe både karosseriet og de mekaniske dele under din Škoda. Det går jo ikke, og derfor skal alle saltrester væk. Det kan vaskehallen ikke klare, for de automatiske børster kommer ikke ind de steder, hvor saltet sætter sig. Så det er frem med slangen, spanden og svampen. Skyl bilen grundigt – især hjulkasserne – og vask den i autoshampoo og med en blød børste eller svamp. Vær særligt grundig de steder, hvor snavset sætter sig, og vaskehalsbørsten ikke kan komme til, som ved kanter, døråbninger, lygter og nummerpladerne. Den grundige vask gør også, at du opdager eventuelle stenslag eller flyverust, som din bil har fået i løbet af vinteren, og som du bør få ordnet for at undgå større lakskader.

Bort med bakterier

Vinteren er også sæson for host, nys og grus, så din Škoda fortjener også en indvendig rengøring. Ud med alt i kabinen – autostole, måtter, gamle færge- og parkeringsbilletter, termokopper og slikpapir – og grib støvsugeren. Instrumentbrættet kan du rengøre med en opvredet klud med lunkent vand. Rat, gearstang, dørhåndtag og andre knapper, du rører ved i det daglige, kan du med fordel også spritte af – de er ofte dækket af bakterier og snavs, selvom du har rene fingre til hverdag. Trænger sæderne til en kærlig hånd, er sæderens løsningen, og vinduerne kan du polere med ruderens. Hvis du efter at have gjort bilen ren vægrer dig ved at lægge de gamle måtter ind igen, kan du købe nye hos din Škoda-servicepartner. Et nyt sæt måtter kan virkelig friske kabinen op.

Væk med vinterdækkene

Det er tid til sommerdæk, når den sidste hvide nedbør er væk og frosten slipper sit tag – det er oftest i løbet af april. Sommerdækkene giver typisk mindre støj i kabinen under kørsel, og den hårdere gummiblanding giver kortere bremselængde på tør vej. Desuden slides sommerdæk mindre end vinterdæk og har mindre rullemodstand. Så skift af hensyn til både sikkerhed og økonomi. Din lokale Škoda-servicepartner kan klare dækskiftet for dig og tjekker også mønsterdybden på dine dæk – lovkravet er minimum 1,6 mm, men anbefalingen fra FDM er mindst 3 mm. Mangler du nye dæk og fælge, kan du finde sommerkomplethjul hos din Škoda-servicepartner. Hvis du har dine sommerdæk på alufælge og ligesom alle andre ikke lige fik vasket dem, inden du skiftede, kan du give dem fælgrens nu – de rene fælge vil stå godt til din forårsrengjorte bil. Fælgrens finder du ligeledes hos din Škoda-servicepartner.

Aldrig sur aircondition

Med den varme tid forude kan din aircondition eller dit klimaanlæg se frem til at komme på arbejde. Du sikrer, at det har de optimale betingelser for at køle dig ned ved at få det serviceret hos din lokale Škoda-servicepartner. Har du ikke brugt din aircondition i løbet af vinteren, kan det betyde, at der gemmer sig skimmelsvamp eller bakterier i anlægget. Hvis det er tilfældet, opdager du det, når du tænder for det. For med den kølige luft kommer også en lugt af sure sokker! I det tilfælde er det nødvendigt med en airconditionrens hos din Škoda-servicepartner. Læs mere om rens af din aircondition her

Vent ikke med vinduesviskere

Nu, hvor din Škoda ser godt ud, skal du selvfølgeligt også se godt ud af den. Også i regnvejr. Sne og is kan være hård kost for dine vinduesviskere, så tjek viskerbladene for revner og skrammer, der trækker linjer af snavs henover dine ruder, når du starter dem. Det går ikke i sig selv igen, så se at få dem skiftet. Du kan købe nye viskerblade hos din lokale Škoda-servicepartner, som også kan give dig en hjælpende hånd med at skifte dem.

Seneste nyheder