Nyd fritiden med din Škoda

1. ledna 2020

Škodas biler er perfekte til en aktiv fritid.

Camping

Danskerne er en nation af campister. I Danmark er der indregistreret over 120.000 campingvogne, og de mere end 500 campingpladser bliver flittigt brugt i sommerhalvåret – hvis ikke turen går syd- eller nordpå. Octavia Coupé, Octavia Combi, Superb, Superb Combi, Karoq og Kodiaq er gode valg, som campingtrækkere, da de afhængig af model og motorstørrelse må trække 1.600-2.500 kg anhænger med bremser. Det er sin sag at bakke hen til en campingvogn eller trailer for at spænde den på anhængertrækket, uden at campingvognens tilkobling rammer bagkofangeren. Heldigvis kan flere af Škodas modeller fås med et bakkamera, som har en smart funktion: På infotainmentskærmen kan afstanden mellem anhængertrækket og trailerens tilkobling vises i animeret fugleperspektiv – inklusive hjælpelinjer til afstandsvurdering. Så kan du nemt og hurtigt bakke hen til tilkoblingen ... og efterlade naboerne måbende over dine evner til at bakke præcist!

Båd

Der er anslået mere end 60.000 lystbåde i de danske havne, og mere end 250.000 danskere sejler i dem. Dertil kommer de mange tusinde både, som bliver transporteret til og fra vandet på en bådtrailer – ligesom på fotoet. Kodiaq er den Škoda, som må have mest på anhængertrækket. Faktisk helt op til 2.500 kg afhængig af motorstørrelsen. Men også Octavia Combi, Superb Combi og Karoq er velegnede til at trække en bådtrailer. De kan alle fås med Trailer Assist, som hjælper med at bakke f.eks. en campingvogn eller bådtrailer let og elegant på plads (så du ikke bliver latter-objekt for resten af campingpladsen eller havnen). Du skal bare styre retningen med drejeknappen til el-sidespejlene – så klarer Trailer Assist resten.

Cykling

Landevejscykling er mere populært end nogensinde. Hundredtusindvis af danskere trækker jævnligt cykeltøjet på, sætter sig på sadlen og begiver sig ud på de snoede veje. Selvom en rækkevidde på 50-150 km på to hjul – afhængig af din form – er fint, giver en bil dig jo en endnu længere rækkevidde til at komme ud og opleve nye ruter eller deltage i cykelløb. Škoda elsker cykling og har derfor alt, hvad du og din bil behøver for at dyrke cykling. Det gælder både cykeltøj og forskellige cykelholdere til tagbøjler og anhængertræk, som du kan købe hos din lokale Škoda-forhandler eller i Škodas webshop. Dertil kommer, at bagagerummet i modeller som Octavia Combi, Superb Combi, KaroqKodiaq og Enyaq iV snildt rummer en cykel, når du fælder bagsædet frem.

Skiløb

I vinterhalvåret drager op mod en halv million danskere på ferie. Cirka halvdelen tager til varmen, mens den anden halvdel – helt frivilligt – vælger kulden. Nogle flyver på skiferie, men størstedelen kører i egen bil, og der er en Škoda helt perfekt. Skiferier kræver masser af plads i bilen, når der skal både skitøj, skistøvler og måske ski med til en hel familie. Med undtagelse af enkelte modeller har alle Škoda en skilem bag det nedklappelige midterarmlæn i bagsædet, så ski får plads inde i bilen. Hvis du hellere vil transportere dem på taget, finder du både skiholdere og tagbokse hos din lokale Škoda-forhandler, ligesom du også kan købe snekæder og andet udstyr til vinterkørsel. Apropos vinterkørsel er din Škoda automatisk omfattet af Škoda Vejhjælp i hele Europa, når den bliver serviceret hos en autoriseret Škoda-servicepartner. Škoda Vejhjælp omfatter bl.a. bjærgning og fritrækning.

Seneste nyheder