Vinterklar

November 24, 2020
Forbered din ŠKODA på vinteren. Her får du alle tips til hvordan du bliver klar til vinteren.

Vinteren kommer, og selvom det ikke betyder hvide zombier eller drager, medfører det stadig prøvelser for din ŠKODA. Få et par tips til, hvordan du og din bil kommer gennem den kolde tid på bedste og sikreste vis.

Skift til vinterdæk

Selvfølgelig skal du have vinterdæk på. De giver en markant kortere bremselængde på de kolde og våde vinterveje for slet ikke at nævne på is og sne. Tommelfingerreglen er, at man bør skifte, når vejtemperaturen kommer ned på syv grader, så har du ikke gjort det, er det med at få booket tid hos din lokale ŠKODA-servicepartner. Nye helårsdæk er blevet meget bedre de seneste år, men FDM anbefaler stadig, at man kører med regulære vinterdæk, hvis man er afhængig af sin bil i al slags vinterligt vejr og føre.

Sørg for godt udsyn

Vintervejr betyder nedbør og sjap på vejene, og det påvirker dit udsyn fra førersædet. Derfor er det en god idé at tjekke, at dine viskerblade er hele, og at gummiet ikke har revner. Du kan også begynde at bruge vintersprinklervæske. Den har ofte forbedrede egenskaber i forhold til typen af snavs i vinterhalvåret, og vintersprinklervæske har også et lavere frysepunkt. Tjek også, at alle lygter og lys virker – det sikrer både dit udsyn i mørket, og at andre trafikanter ser dig.

Tjek undervognen

Dansk vinterkulde føles typisk koldere, end den er, fordi luftfugtigheden er høj. Samtidig betyder temperaturer omkring frysepunktet, at vi anvender vejsalt herhjemme, og begge dele giver de optimale omstændigheder for rust. Din ŠKODA er beskyttet mod rust fra fødslen, men vores klima betyder, at en supplerende rustbeskyttelse er en god idé – især hvis du kører mange kilometer. Kontakt din lokale ŠKODA-servicepartner, og forhør dig om mulighederne.

Test batteriet

Det kræver meget af dit batteri at starte bilen i kolde temperaturer. Samtidig betyder lys, ventilation, aircondition, varme og sædevarme, at der er mange andre opgaver, der slider på batteriet i vintermånederne. Derfor skal du sikre dig, at dit batteri er i topform inden den kolde sæson. Du kan enten gøre det selv med en batteritester eller få hjælp hos din lokale ŠKODA-servicepartner. Et bilbatteri har typisk en levetid på fire til seks år.

Sørg for frostsikret kølervæske

Din ŠKODAs kølervæske skal være frostsikker, så den ikke fryser, hvis det bliver rigtigt koldt. Kølervæsken udvider sig, når den fryser, og det kan lede til lækkende slanger og beholdere. Derfor skal kølervæsken have et frysepunkt mellem minus 25 og 35 grader. Din lokale ŠKODA-servicepartner kan foretage en test af kølervæsken og skifte den, hvis frysepunktet er for højt.

Seneste nyheder