Superb er flagskibet blandt vores modeller med forbrændingsmotor, og fjerde generation af modellen vil fortsat sætte standarden, hvad angår komfort og rummelighed – både i hatchback- og Combi-stationcarversionen. Den kommer med moderne, effektive benzin- og dieselmotorer samt plug-in- og mildhybriddrivlinjer.

Fjerde generation af Superb vil blive produceret på Volkswagen Groups fabrik i Bratislava i Slovakiet.

Škoda Superb Combi

Tests ved den nordlige polarcirkel

De nye generationer af Škoda Superb og Kodiaq har med succes gennemgået omfattende kuldetests ved den nordlige polarcirkel. Bilernes funktioner, kvalitet og holdbarhed blev testet ved temperaturer helt ned til minus 30 grader celsius.

Under disse tests var der primært fokus på kørselsstabiliteten, passagerernes komfort i kolde omgivelser og den generelle pålidelighed på lange køreture om vinteren. Derudover skulle bilerne kunne modstå den ekstra vægt fra is og sne. Alle dele af testbilerne blev gennemgået nøje: undervogn, karrosseri, motor, varmesystem og hele det elektriske system.

90 år med succes

Den nye fjerde generation af Škoda Superb præsenteres til efteråret, 90 år efter lanceringen af den historiske første model i Superb-modelrækken, som blev produceret mellem 1934 og 1949. Over 50 år senere blev første generation af den moderne Škoda Superb lanceret, og den markerede Škoda mærkets tilbagevenden til firmabilsklassen.

Første generation

Der blev solgt næsten 137.000 eksemplarer af den første generation af den moderne Superb mellem 2001 og 2008, og den var den første Škoda model med hightech-features som fx bixenonforlygter, automatisk tiptronic-gearkasse og Coming Home-funktion. Lige fra start vandt første generation af Superb en lang række prestigefyldte priser inklusive ”Best Import Car” fra det tyske bilmagasin ”Auto Bild”.

Anden generation

Anden generation af modellen kom i 2008, og den gav for første gang kunderne mulighed for at vælge firehjulstræk. Stationcarversionen Superb Combi, som blev introduceret i 2009, satte yderligere fart på efterspørgslen. Der blev i alt leveret 618.000 eksemplarer af anden generation af Superb til kunderne.

Tredje generation

Tredje generation, som blev introduceret i februar 2015, bød på endnu mere plads til passagerer og bagage i begge karrosserivarianter. Den var også mere økonomisk, og sikkerheden var forbedret med flere innovative assistentsystemer.

Plug-in hybrid

Flagskibet blev igen opdateret i 2019, hvor Superb iV-versionen blev den første Škoda plug-in-hybridmodel. Indtil nu er der leveret over 777.000 eksemplarer af tredje generations Superb til kunderne.