Anden generation af Kodiaq har et mere iøjnefaldende design og endnu mere plads – især til passagererne på 3. sæderække. Den har et nyt interiørkoncept med en 12,9” touchscreen, gearvælger på ratstammen, manuelle og digitale betjeningselementer samt en praktisk og velorganiseret midterkonsol.

Eksteriør

Interiør

Škoda Smart Dials

Trykknapper med digitale displays giver hurtig adgang til en række af bilens funktioner. De to yderste Smart Dials til føreren og forsædepassageren bruges til styring af kabinetemperaturen, sædevarmen og sædeventilationen, og de viser den p.t. aktive funktion. Den midterste Smart Dial kan bruges til at styre op til fire forskellige funktioner, som fx infotainmentsystemets lydstyrke, blæserhastigheden, luftretningen, smart aircondition, køreindstillinger og zoom på kortet.

Teknologi

Udbuddet af motorer omfatter to benzin- og to dieselmotorer med en ydelse fra 150 hk til 204 hk samt en plug-in hybrid – hvilket er første gang i Kodiaq. Den har en elektrisk rækkevidde på over 100 km.


To versioner har firehjulstræk, og de helt nye Kodiaq-modeller er udstyret med automatisk DSG-gearkasse som standardudstyr. Den 1,5-liters TSI med mildhybridteknologi er også udstyret med den nyeste generation af aktiv cylinderstyring (ACT+).

Sikkerhedsudstyret omfatter anden generation af fuld-LED-Matrix-forlygter og avancerede assistentsystemer som fx Emergency Assist og Traffic Jam Assist. Remote Park Assist gør det muligt at manøvrere SUV’en på plads i snævre parkeringsbåse udefra ved hjælp af en smartphone-app. Simply Clever-features: Et afkølet opbevaringsrum med drikkevareholder bagi, en Phone Box, der leverer afkøling og opladning af to mobiltelefoner, og ergo-sæder med en pneumatisk massagefunktion.

Materialer

Du kan vælge mellem de indvendige Design Selections – Loft, Lounge eller ecoSuite i sort eller cognac med stof, som er fremstillet af 100 % genanvendt polyester. Læderet i ecoSuite drager nytte af en garvningsproces, hvor der anvendes rester fra forarbejdning af kaffebønner.

Mål*

Længde: 4.758 mm

Bredde: 1.864 mm

Højde: 1.657 mm

Akselafstand: 2.791 mm

Lofthøjde ved 3. sæderække** 920 mm

Bagagerumsvolumen: 910 l


* Foreløbige data.

** Gælder for versionen med syv sæder.

Motorer

Benzin

1,5-liters TSI (mHEV) 7-trins DSG 150 hk (110 kW)

2,0-liters TSI 7-trins DSG 4×4 204 hk (150 kW)

Diesel

2,0-liters TDI 7-trins DSG 150 hk (110 kW)

2,0-liters TDI 7-trins DSG 4×4 193 hk (142 kW)

Plug-in-hybrid

1,5-liters TSI 6-trins DSG 204* hk (150 kW)


* Systemydelse (forbrændingsmotor og elmotor)

Tests ved den nordlige polarcirkel

De nye generationer af Škoda Superb og Kodiaq har med succes gennemgået omfattende kuldetests ved den nordlige polarcirkel. Bilernes funktioner, kvalitet og holdbarhed blev testet ved temperaturer helt ned til minus 30 grader celsius.

Under disse tests var der primært fokus på kørselsstabiliteten, passagerernes komfort i kolde omgivelser og den generelle pålidelighed på lange køreture om vinteren. Derudover skulle bilerne kunne modstå den ekstra vægt fra is og sne. Alle dele af testbilerne blev gennemgået nøje: undervogn, karrosseri, motor, varmesystem og hele det elektriske system.

Forberedelserne er i gang

Škoda Auto investerer 12 millioner euro i at udvikle produktionslinjen i Kvasiny, så den også tager højde for fremtidige behov, hvor den allerede nu bliver gjort klar til at kunne producere Kodiaq iV med plug-in hybrid teknologi.

Succeshistorien

Kodiaq, der blev lanceret i 2016 som spydspids i Škodas succesfulde SUV-kampagne, er allerede blevet solgt i over 740.000 eksemplarer. Den gav mulighed for syv sæder som ekstraudstyr, og den introducerede Škodas spændende crystalline-designsprog i SUV-segmentet. Den sportslige Kodiaq RS fulgte i 2018, og hele modelrækken blev faceliftet i 2021. Over 40 internationale priser er det synlige bevis på den store Škoda SUV’s fremragende kvaliteter og den ekstraordinært store popularitet.