Kender du alle Škodas nye elbiler?

5. ledna 2023

Der kommer nye elbiler fra Škoda i alle størrelser. Se, hvad du kan glæde dig til i de kommende år.

Kender du alle Škodas nye elbiler?

Du kender uden tvivl Danmarks mest solgte elbil i 2022, Enyaq iV, ligesom du sikkert også har bemærket den luksuriøse Enyaq Coupé RS iV. Men der er mange flere elbiler på vej fra Škoda – både på den korte og lidt længere elektriske bane.

Lad os starte med de nye elbiler, som kommer allerede i år. I februar får sportsbilen Enyaq Coupé RS iV følgeskab af den ‘almindelige’ Enyaq Coupé iV. Det vil sige, at du kan bestille coupe-versionen med samme batteristørrelser og motorer som Enyaq iV – 60, 80 og 80x – hvor sidstnævnte har firehjulstræk. Enyaq Coupé iV 80 får den længste rækkevidde af alle Škodas elbiler. Den kan køre op til 550 km (WLTP) på en fuld opladning.

Til sommer følger Enyaq RS iV, så du til den tid kan få både Enyaq iV og Enyaq Coupé iV som Škodas sportslige topmodel med masser af udstyr. Hvis du tilmelder dig vores nyhedsmail om Enyaq iV/Enyaq Coupé iV, sørger vi for, at du er blandt de første til at få priserne på de nye modelvarianter.

 

Stor SUV baseret på konceptbilen Vision 7S

Ser vi længere frem, vil du senest i 2026 kunne vælge mellem yderligere tre elbiler fra Škoda. Den ene af dem får du allerede nu et godt indtryk af med Vision 7S. Konceptbilen viser Škodas nye robuste designsprog med bl.a. interaktive overflader i kabinen. Vision 7S har et batteri på 89 kWh, kan lynlade med op til 200 kW og har en rækkevidde på over 600 km (WLTP) på en fuld opladning.

Med syv sæder minder den kommende elektriske SUV om Škodas nuværende SUV, Kodiaq, der fås med syv sæder. Ligesom Kodiaq bliver den også Škodas største model.

 

Elroq iV og lillebror

Selvom den store elektriske SUV allerede eksisterer som konceptbil, bliver den ikke den første af de tre nye elbiler fra Škoda. Det gør derimod SUV’en med projektnavnet Elroq iV. Størrelsesmæssigt minder den om Škodas nuværende SUV, Karoq. Det vil sige, at Elroq iV bliver et nummer mindre end Enyaq iV.

Den sidste af de tre nye elbiler fra Škoda er en kompakt SUV på størrelse med den nuværende Kamiq. Den bliver dermed den mindste elbil i Škodas modelprogram. Bilen har endnu ikke et officielt navn. I nogle medier der den blevet kaldt Elroq, men som det fremgår ovenover er det altså storebror, som kører med det navn.

Hvad med batterikapacitet, motorer, rækkevidder og lanceringstidspunkter tænker du måske? Det er desværre for tidligt at kunne skrive noget præcist om det. Men vi lover, at du bliver informeret, så snart vi har nyt at fortælle.

Seneste nyheder