BILTUR - FÅ 5 GODE RÅD TIL BILTUR MED BØRN

PLANLÆGNING

God forberedelse i god tid er afgørende for en god køretur. Det vil sige, at du forbereder ruten og indlægger pauser med tid til at spise, gå på toilet og løbe lidt rundt og brænde krudt af. Du sørger også for, at de ting, I har brug for undervejs – såsom madpakke, pusletaske og skiftetøj – ligger øverst i bagagerummet. Vådservietter er guld værd i kabinen, og det samme gælder køkkenrulle i en snæver vending. Hvis turen er lang, kan du også printe et kort, som større børn kan indtegne ruten på, mens I kører den. På den måde kan de også se, hvor langt der er tilbage, og du slipper også for "er vi der ikke snaaaart?" Og alle tisser af inden afgang!

PROVIANT

En hurtig snack kan redde et nedadgående humør eller et grådlabilt barn fra at starte sirenen og gøre hver kilometer dobbelt så lang. Derfor har du noget med hjemmefra, der i en ruf kan stikkes i hånden og munden. Gulerodsstave, frugt og frugtstænger er praktiske, hvis der skal spises på farten, og skal I langt, er en reel madpakke også en god ide. For din bils skyld kan I holde en pause og spise den, så krummer og leverpostej ikke ender i bunden af bilen og på sæderne. Uanset om I skal langt eller kort, er vand på flaske eller i drikkedunk et must.

UNDERHOLDNING

Det er ikke sikkert, at alle forstår at værdsætte køreoplevelsen i familiens ŠKODA lige så højt som dig. Børn, der keder sig, bliver nemt både irriterede og irriterende, så for alles skyld bør du have styr på underholdningen. Ligesom derhjemme kan en tablet sikre ro, men du kan også overveje at købe nogle små overraskelser, som du giver børnene undervejs. F.eks. nye farver og papir, små puslespil eller de gode gammeldags magnetspil med dam, skak og ludo.

UDSTYR

Der findes en del udstyr, der kan gøre de lange køreture mere udholdelige for de små – og dermed også for dig. En tabletholder til nakkestøtten er smart, hvis barnet vil se film, og er der flere børn på bagsædet og om tabletten, kan du bruge en tabletholder til midterkonsollen, så alle kan se. Du kan også overveje at købe en ryglænslomme, som du spænder på forsæderne. De fås med mange rum og små lommer til legetøj og meget andet og kan fungere næsten som den klassiske sættekasse på farten. Desuden beskytter lommen forsædet mod støv og snavs fra børnenes sko. Glem heller ikke den obligatoriske solskærm, der kan sættes på ruden med en sugekop og lindrer mod den skarpe sol.

NÅR UHELDET ER UDE

Børn bliver nemmere køresyge end voksne, og skal I med en færge kan den også give søsyge, som bliver en blind passager, efter I er rullet i land igen. Et gammelt husmoderråd er altid at have noget tyggegummi i bilen, som du kan give børnene, når de når en hvis alder. Det hjælper også at kunne se ud af bilen på vejen og helst også horisonten. Nogle gange nytter det ikke, og derfor er det altid en god idé at have en plastikpose eller et par af de hvide papirposer til opkast, der hænger på færger, med i bilen. Hvis barnet ikke rammer posen, kan du glæde dig over, at du har forberedt dig og har både skiftetøj, vådservietter og køkkenrulle lige ved hånden.