”At revitalisere og udvikle vores mærkes designkarakteristik på en af vores ikoniske modeller er en både krævende og fascinerende opgave. Til Octavias nyeste opdatering har vi fornyet stødfangerne og Škoda grillen. Samtidig har vi givet forlygterne et endnu skarpere look, så vores bestseller får en endnu mere markant og sportslig fremtoning. Med det friske udseende og nye features som fx anden generation af LED-Matrixbeam-forlygterne, vil Octavia fortsætte med at begejstre hverdagens eventyrlystne bilister i de kommende år."

Oliver Stefani, Head of Škoda Design

Opgraderede optiske detaljer

I sin nu fjerde generation får Octavia et facelift 4 år efter starten på produktionen. Modellen vil fortsat kunne fås som både hatchback og Combi-stationcar. Derudover vil det opfriskede modelprogram omfatte Sportline- og RS-versioner.

Bilens forbedringer omfatter avancerede, anden generations LED-Matrixbeam-forlygter med ny lyssignatur, som er designet til at give en fremragende oplysning af vejbanen. Derudover omfatter de nu Crystallinium, som er et unikt krystalelement, der giver en markant blå nuance inde i forlygtehuset og dermed tilfører ekstra raffinement til bilens æstetik.

På bagklappen afspejler Škoda navnet mærkets opgraderede corporate identity.

Octavias succeshistorie

Den faceliftede Octavia vil uden tvivl videreføre modelrækkens succes: Der er blevet udleveret over 7 millioner eksemplarer til kunderne siden den første moderne generation blev lanceret i 1996.

Som en af Europas mest populære stationcarmodeller siden 2016 har Octavia vundet en række priser og udmærkelser fra den internationale automobilpresse, herunder den velrenommerede Red Dot Award for fremragende produktdesign i 2020 – modelrækkens tredje pris af slagsen.