ŠKODA OCTAVIA COMBI iV
Alle de detaljer, som du leder efter

OCTAVIA COMBI iV – TEKNISKE DATA

Bilens mål

 

Sikkerhed

Sikkerhedsudstyr

ŠKODA OCTAVIA COMBI iV handler om sikkerhed uden kompromiser. Ud over de sikkerhedssystemer, som er beskrevet ovenfor, fås følgende funktioner enten som standardudstyr eller ekstraudstyr:

› Isofix- og Top Tether-fastgørelsespunkter til fastgørelse af et børnesæde på de yderste bagsædepladser. Isofix fås også til det forreste passagersæde.

› I modsætning til fartpiloten, som holder en indstillet hastighed, giver hastighedsbegrænseren føreren mulighed for at køre med forskellige hastigheder, så længe den forudbestemte hastighed ikke overskrides.

› ABS forhindrer, at hjulene blokerer under en katastrofeopbremsning eller ved opbremsning på glatte vejbelægninger.

› Ved at øge bremsetrykket kan HBA-bremseassistenten hjælpe føreren i situationer, hvor en katastrofeopbremsning er nødvendig. Det kan reducere bremselængden markant.

› EBD optimerer automatisk bremsetrykket og den samlede balance i bremsesystemet og forhindrer for hård opbremsning af baghjulene.

› MSR modvirker den blokering af de trækkende hjul, som kan opstå, når føreren decelererer på et glat underlag. › ASR sikrer problemfri igangsætning og acceleration, uden at hjulene spinder på glatte vejbelægninger.

› EDL giver bedre acceleration eller kørsel op ad bakke med dårligt vejgreb under et af de trækkende hjul.

› TSA fungerer, når bilen er udstyret med originalt anhængertræk med separat styreenhed. Systemet fungerer ved at bremse et eller flere hjul og samtidig reducere motorens drejningsmoment efter behov. TSA-systemet griber ind og hjælper med til at stabilisere bilen og anhængeren.

› XDS+ hjælper føreren i skarpe sving og sikrer, at bilen har neutrale køreegenskaber ved hurtig kørsel gennem sving. Styreelektronikken simulerer i bund og grund et automatisk spærrende differentiale for at forbedre vejgrebet og køredynamikken i sving. Resultatet er, at bilen kører langt mere sikkert og naturligt gennem sving.

› Dæktryksovervågning TPM+ holder hele tiden føreren informeret om dæktrykket.

› Ekstraudstyret Hill-Hold Control hjælper føreren med at sætte i gang på en sikker måde op ad bakke. Systemet aktiveres automatisk på hældninger på 5 % eller mere og sikrer nem og sikker igangsætning op ad bakke uden at skulle bruge håndbremsen. Systemet forhindrer, at bilen ruller baglæns eller går i stå.

› Blinkende stoplygter reducerer risikoen for en påkørsel bagfra, især når man kommer til en kø på motorvejen eller bremser pludseligt for en uventet forhindring.

Drivlinje

Plug-in-hybriddrivlinje

ŠKODA OCTAVIA COMBI iV gør brug af avanceret plug-in-hybridteknologi ved at koble en konventionel 1.4 TSI-benzinmotor med 156 hk sammen med en 115 hk elmotor, som både byder på rent elektrisk kørsel og en hybridindstilling, der kombinerer begge motorer. Tilsammen leverer de en systemydelse på 204 hk og et drejningsmoment på 350 Nm. Den tredje komponent i systemet er et 13 kWh litium-ion-batteri i bilens bund foran bagakslen. Bruttoeffekten på 13 kWh giver en nettoeffekt på 10,4 kWh.

Opladning af batteriet

Litium-ion-batteriet i OCTAVIA COMBI iV kan oplades på tre forskellige måder: › Med vekselstrøm (AC) – fra enten en almindelig stikkontakt eller fra en wallbox eller en offentlig ladestation, hvor opladningen sker hurtigere. › Via forbrændingsmotoren – du kan oplade batteriet eller opretholde opladningsniveauet under kørslen. Det ønskede opladningsniveau i batteriet kan vælges manuelt.

› Via regenerering ved opbremsning – en del af den kinetiske energi genindvindes under opbremsning via genindvinding af bremseenergi. Energien lagres derefter i batteriet. Tilslutningen til opladning af batteriet er placeret bag en klap i skærmen i førersiden.

Shift-by-wire-system

OCTAVIA COMBI iV har en 6-trins automatisk DSG-gearkasse som standardudstyr, hvilket omfatter et shift-by-wire-system. Den nye gearvælger har ingen fast mekanisk forbindelse til DSG-gearkassen. I stedet sker gearskiftet helt elektronisk. Det betyder, at du kan skifte gear med den elegante gearvælger med et let tryk.

Benzintank

Med en tankkapacitet på 40 l er benzintanken på OCTAVIA COMBI iV 5 l mindre end tanken i modeller kun med forbrændingsmotor.