Kamiq – tekniske specifikationer

Alle de detaljer, som du leder efter

Bilens mål

Udvendige og indvendige mål, bagagerumsvolumen.

Yderligere tekniske specifikationer kan ses under Detaljer på Motor-siden i vores konfigurator, når du konfigurerer din bil.

Find specifikationerne her

Sikkerhed

Sikkerhedsudstyr

Škoda Kamiq handler om sikkerhed uden kompromiser. Ud over de sikkerhedssystemer, som er beskrevet ovenfor, fås følgende funktioner enten som standardudstyr eller ekstraudstyr:

Isofix- og Top Tether-fastgørelsespunkter til fastgørelse af et børnesæde på de yderste bagsædepladser. Isofix fås også til det forreste passagersæde.

› I modsætning til fartpiloten, som holder en indstillet hastighed, giver hastighedsbegrænseren føreren mulighed for at køre med forskellige hastigheder, så længe den forudbestemte hastighed ikke overskrides.

ABS forhindrer, at hjulene blokerer under en katastrofeopbremsning eller ved opbremsning på glatte vejbelægninger.

› Ved at øge bremsetrykket kan HBA-bremseassistenten hjælpe føreren i situationer, hvor en katastrofeopbremsning er nødvendig. Det kan reducere bremselængden markant.

EBD optimerer automatisk bremsetrykket og den samlede balance i bremsesystemet og forhindrer for hård opbremsning af baghjulene.

MSR modvirker den blokering af de trækkende hjul, som kan opstå, når føreren decelererer på et glat underlag.

ASR sikrer problemfri igangsætning og acceleration, uden at hjulene spinder på glatte vejbelægninger.

EDL giver bedre acceleration eller kørsel op ad bakke med dårligt vejgreb under et af de trækkende hjul.

TSA fungerer, når bilen er udstyret med originalt anhængertræk med separat styreenhed. Systemet fungerer ved at bremse et eller flere hjul og samtidig reducere motorens drejningsmoment efter behov. TSA-systemet griber ind og hjælper med til at stabilisere bilen og anhængeren.

XDS+ hjælper føreren i skarpe sving og sikrer, at bilen har neutrale køreegenskaber ved hurtig kørsel gennem sving. Styreelektronikken simulerer i bund og grund et automatisk spærrende differentiale for at forbedre vejgrebet og køredynamikken i sving. Resultatet er, at bilen kører langt mere sikkert og naturligt gennem sving.

Dæktryksovervågning TPM+ holder hele tiden føreren informeret om dæktrykket.

› Ekstraudstyret Hill-Hold Control hjælper føreren med at sætte i gang på en sikker måde op ad bakke. Systemet aktiveres automatisk på hældninger på 5 % eller mere og sikrer nem og sikker igangsætning op ad bakke uden at skulle bruge håndbremsen. Systemet forhindrer, at bilen ruller baglæns eller går i stå.

Blinkende stoplygter reducerer risikoen for en påkørsel bagfra, især når man kommer til en kø på motorvejen eller bremser pludseligt for en uventet forhindring.

Kørsel og styring

Sport Chassis Control med Driving Mode Select

For maksimal køreglæde kan Kamiq udstyres med Sport Chassis Control, der omfatter Driving Mode Select.

Sport Chassis Control er et system med justerbare støddæmpere, som er beregnet til kunder, der i stedet for en almindelig opsætning af undervognen ønsker sportslige støddæmpere for at forbedre køreegenskaberne under dynamisk kørsel i visse situationer. Sport Chassis Control omfatter altid Driving Mode Select, som giver dig mulighed for at vælge en sportslig opsætning af undervognen.

Normal-indstillingen er beregnet til kørsel i dagligdagen, kørsel på dårlige vejbelægninger og lange køreture. Sport-indstillingen ændrer undervognen, så støddæmperne holder dækkene limet til asfalten i så høj grad som muligt. En stivere undervogn øger Kamiqs respons på dynamisk kørsel og passer ekstra godt til gode vejbelægninger.