Vinterdæk

November 18, 2020
Det er nu, at du skal sende sommerdækkene på en velfortjent vinterferie og finde vinterstøvlerne til din ŠKODA frem.

VINTERDÆK - FIND VINTERDÆKKENE TIL DIN ŠKODA

Mørket kommer snigende på denne årstid, og med det kommer også kulden, som senere på året bliver fulgt op af frost og sjap. Med andre ord er det nu, du skal til at skifte fodtøj på bilen, så den fragter dig sikkert gennem vinteren. De store forskelle på sommer- og vinterdæk er gummiet, som er blødere på vinterdæk, og mønsteret, som på vinterdækket er lavet til at fjerne sne fra kørefladen. Begge dele giver kortere bremselængde og et bedre vejgreb under vinterforhold. Der er ofte mere vand end sne på de danske vinterveje, men også under de forhold giver vinterdækket bedre vejgreb og kortere bremselængde ved lave temperaturer.

HELÅRSDÆK VS. VINTERDÆK

Der er sket meget med helårsdæk i de sidste tre-fire år. Altså dæk, som er lavet til kørsel på alle årstider. De bedste af dem er efterhånden ret gode. Du skal dog være meget opmærksom på kvaliteten af dækkene, for de ringeste er stadig ikke anbefalelsesværdige ifølge FDM. Selvom de bliver bedre, er det stadig sådan, at om vinteren er de bedste helårsdæk ikke lige så gode som vinterdæk.

Derfor mener FDM, at selv de bedste helårsdæk kun bør være en valgmulighed, hvis du kan lade bil stå, når det sner meget. Vil du frem i al slags vejr, er vinterdæk stadig den bedste løsning. Desuden er nogle helårsdæk heller ikke godkendt til vinterkørsel i bl.a. Sverige, hvilket er værd at være opmærksom på, hvis du skal køre på f.eks. skiferie.

OPBEVARING

Dine sommerdæk fortjener en ferie. Det giver du dem ved at opbevare dem korrekt, indtil forårssolen atter titter frem. De skal lægges ned og stables oven på hinanden, hvis altså du ikke har et stablingsstativ, som er det bedste. Stativet hæver også dækkene en smule fra underlaget, hvilket sikrer den bedste ventilation omkring dækkene. Du bør opbevare dækkene køligt, mørkt og med en smule ventilation. Har dækkene det normale, anbefalede dæktryk, når du opmagasinerer dem, er det bedst. Husk at tjekke mønsterdybden på dækkene, så du er forberedt til foråret. Alternativt kan du forhøre dig om mulighederne for dækopbevaring hos din lokale ŠKODA-servicepartner. Mange kan tilbyde dækopbevaring i forbindelse med et hjulskifte. Så slipper du for, at dækkene optager plads hjemme, ligesom du ikke skal transportere dem frem og tilbage, når de skal skiftes. Skifter du og/eller opbevarer dækkene selv, er ŠKODAs dækposer “Simply Clever”. De angiver, hvor dækkene skal sidde, ligesom de har praktiske bærehåndtag. Dækposerne kan købes hos din lokale ŠKODA-servicepartner.

Seneste nyheder