Villum og Schmidt på vinrejse

April 25, 2018
Makkerparret Villum & Schmidt har lavet tre nye programmer, hvor de tager seerne med på vinrejse i Frankrig. Den foregår i en ŠKODA KODIAQ som campingtrækker og tv-vogn.

Makkerparret Villum & Schmidt har lavet tre nye programmer, hvor de tager seerne med på vinrejse i Frankrig. Den foregår i en ŠKODA KODIAQ som campingtrækker og tv-vogn.

Villum & Schmidt

Villum & Schmidt på Kilimanjaro. Villum & Schmidt i Geilo. Villum & Schmidt står til søs. Det gode makkerpar med instruktør og skuespiller Tomas Villum Jensen og komiker og skuespiller Jonas Schmidt kommer vidt omkring, og nu er de draget på vinrejse til Frankrig.

– Vi ville finde ud af en masse om vin. Folk har alle mulige meninger om vin og sidder ved middagsbordet og taler om, at den har en “dejlig bouquet”. Men hvad er egentlig forskellen på de forskellige typer af vin, hvordan bliver de lavet, og hvor bliver de lavet? siger Tomas Villum Jensen. Svarene finder Villum & Schmidt i tre programmer, hvor de besøger henholdsvis Alsace (hvidvin), Bourgogne (rødvin) og Provence (rosévin).

– Forskellen er slående. F.eks. anvender man udelukkende saften fra druerne, når man laver hvidvin, og modningsprocessen stoppes med det samme. Med rødvin er det både druer, kerner og stilke, som bliver væltet ned i tønderne, hvor de så ligger og rådner i månedsvis, forklarer Tomas Villum Jensen, der sammen med Jonas Schmidt “går i lære” hos tre kvindelige vinmagere med hver deres vingård.

Komfortabel og rummelig rejsevogn

Selvom programmerne handler om vin, er de i lige så høj grad rejseprogrammer.

– Vi vil også vise danske familier, at man kan få en glimrende ferietur, når man forlader motorvejen og kører ad vinruten gennem Frankrig. Der ligger de hyggeligste små byer med et par hundrede indbyggere. Blienschwiller i Alsace havde et kommunekontor med to ansatte, og borgmesteren var der ikke, for han var i vinmarken, fortæller Tomas Villum Jensen. Villum & Schmidt kører ruten i en KODIAQ med en campingvogn, og inklusive turen fra Danmark til Frankrig og retur kører de i alt cirka 3.300 km. Så der er masser af tid til at lære ŠKODAs største SUV at kende.

– Det er en virkelig komfortabel og rummelig rejsevogn. Faktisk perfekt til formålet. Selvom vi også havde to fotografer og masser af udstyr med, var der rigeligt med plads, siger Jonas Schmidt.

Stærk campingtrækker

De to venner ville have en bil med 4x4, så de kunne komme rundt i vinmarkerne under optagelserne. Men firehjulstrækket gjorde samtidig KODIAQ ekstra god som campingtrækker.

– På en af vingårdene skulle vi op ad en virkelig stejl bakke for at parkere campingvognen. KODIAQ overførte automatisk trækkraften til de hjul, som havde bedst greb i gruset og kørte op med campingvognen uden problemer. Der blev jeg dybt imponeret – og jeg har endda selv haft både Range Rover og Land Rover, siger Tomas Villum Jensen og tilføjer, at kvaliteten er fuldt på højde med selvsamme premium-mærker.

– Samtidig har KODIAQ masser af standardudstyr, som man betaler ekstra for hos de dyre mærker. Det f.eks. smart med dørkantsbeskytterne, som automatisk klapper ud og beskytter dørkanterne, når man åbner dørene, siger Tomas Villum Jensen.

– Det er også fedt med Apple CarPlay, når man kører så mange kilometer. Vi hørte mange podcasts … og Gasolin, som Tomas har et eller andet med, supplerer Jonas Schmidt. Det første af de tre programmer bliver sendt fredag 4. maj kl. 19, og de to kammerater pønser allerede på flere vinprogrammer – bl.a. om champagne.

Seneste nyheder