5 strande uden stress

6. července 2020
Der er rift om de populære strande i år, men heldigvis har Danmark mere end 8.500 km kystlinje og cirka 200 strande med Blå Flag, hvor du og din familie er sikre på rent badevand og gode faciliteter. Her får I 5 af de mindre kendte strande.

Der er rift om de populære strande i år, men heldigvis har Danmark mere end 8.500 km kystlinje og cirka 200 strande med Blå Flag, hvor du og din familie er sikre på rent badevand og gode faciliteter. Her får I 5 af de mindre kendte strande.

1 Løverodde Strand

Hvis vi siger Jylland og strand, er der en god chance for, at I tænker på vestkysten. Men både Limfjorden og østkysten har også fine strande, og en af dem ligger ved indsejlingen til Kolding Fjord. Løverodde Strand er en familievenlig strand på kanten af Stenderup Skovene med fint sand, lavt vand med sand- og stenbund og en badebro. Når I fået nok sand og vand, er der også en naturlegeplads, hvor børnene kan lege, mens de voksne griller den medbragte mad.

Bonusinfo: Efter sigende har Løverodde sit navn fra en vikingehøvding ved navn Lødver, som drog på togt fra odden.

I nærheden af Løverodde Strand kan I også besøge: Cafe Løverodde, som ligger ved stranden, og som serverer mad både frokost og aften. Kører I vestpå, venter bl.a. det gamle kongeslot Koldinghus og kunstmuseet Trapholt, og kører I sydpå, kan I opleve UNESCO-verdensarven Christiansfeld.

2 Flyvesandet Strand

Ikke alene ligger Flyvesandet Strand på toppen af Agernæs og er dermed Fyns nordligste strand. Den er også en af Fyns bedste badestrande med børnevenligt, lavt vand og – som en af de eneste på Fyn – bløde sandklitter. De er kommet af flyvesand, men I skal ikke være bekymret for knasende tænder, når I fortærer frokosten, for i dag holder marehalmen på det meste.

Bonusinfo: Fra stranden kan man se den ubeboede Æbelø, som man kan vade til gennem vandet fra Lindøhoved. Men tjek lige den lokale tidevandstabel, inden I drager på eventyr ...

I nærheden af Flyvesandet Strand kan I også besøge: Flyvesandets Strand Camp, som bl.a. tilbyder ‘glamping’ – et stort telt, hvor der er både senge, sofa, et simpelt køkken og en træterrasse. Flyvesandet Strand ligger i et totalfredet fuglereservat, og i den vestlige side er der et fugletårn, hvor I kan se på fugle – husk kikkert. .

3 Haraldsted Lillesø

I behøver ikke at tage til Sverige for at bade i en sø – Danmark har adskillelige badesøer med det Blå Flag. Badestranden ved Haraldsted Lillesø er på størrelse med et frimærke, men bagved stranden er der et grønt område med bordebænkesæt, bålplads, legeplads og toilet. Og når I soler på græs og bader i ferskvand, slipper I jo for den klistrede kombination af sand og saltvand!

Bonusinfo: Hold øje med, at det Blå Flag er oppe. Søerne bliver hurtigere varme end havet – dejligt – men de varme temperaturer kan også give algevækst.

I nærheden af Haraldsted Lillesø kan I også besøge: Ringsted Outlet, som kalder sig “Danmarks eneste outletby”. Altså er der gode muligheder for at lufte dankortet på ferieudflugten. Ringsted er en af Sjællands ældste byer, hvilket byens vartegn, Sankt Bendts Kirke, afslører. Kirken er Danmarks første murstenskirke og stod færdig i 1170.

4 Herslev Strand

Der er ingen store bølger, brede sandstrande og høje klitter ved Herslev Strand tæt på Herslev Havn, for den ligger i bunden af Roskilde Fjord. Til gengæld er der masser af hygge på den børnevenlige strand med groft sand, lavt vand og badebro.

Bonusinfo: Tæt på stranden er der et shelter med sovepladser til 4-5 personer og teltpladser, så der er mulighed for at kombinere strandturen med en overnatning i det fri.

I nærheden af Herslev Strand kan I også besøge: Herslev Bryghus, hvor der er gårdbutik, kolde fadøl i laden og øl-yoga! Stranden ligger desuden tæt på halvøen Bognæs, hvor I kan gå tur i skovene og være heldige at se en havørn. 10 km fra stranden kan I besøge Roskilde Domkirke, som er UNESCO-verdensarv.

5 Lille Kulgab

Vi slutter af med en strand, som faktisk ikke har det Blå Flag. Men Lille Kulgab ved Asserbo Plantage ligger mellem Nordsjællands mest populære strande, Liseleje Strand og Tisvildeleje Strand, som begge har det Blå Flag, så badevandskvaliteten burde være i orden. Der er et toilet ved parkeringspladsen, som er nordkystens næststørste strandparkeringsplads.

Bonusinfo: Når stranden ikke har det Blå Flag, må I have hund med. Men i sommerhalvåret skal den være i snor.

I nærheden af Lille Kulgab kan I også besøge: Stængehus Strand. Vælger I Stængehus Strand, behøver I ikke at huske badetøjet, for den er forbeholdt nudister! Asserbo Plantage og Tisvilde Hegn er et stort sammenhængende naturområde, hvor I kan gå ture og køre på mountainbike (28 km – Sjællands længste spor), ligesom Lille Kulgab ligger ved Melby Overdrev, som er Sjællands største hede.

Seneste nyheder