Nu kører fru Diesel 100 % på el

12. srpna 2022

Familien har haft elbil i 10 år, men Helle Duval Larsen har ikke villet skifte sin firmabil med dieselmotor med en elbil, før den kunne opfylde alle behov både på arbejde og privat. Det kan den Škoda Enyaq iV 80 Plus, som hun nu kører i. Debuten var en bilferie med familien til Frankrig.

“Min mand, Kasper, har drillet mig i mange år og kaldt mig for ‘fru Diesel’, fordi jeg ikke ville have en elbil som firmabil. Men jeg har ventet, fordi jeg først ville skifte, når jeg kunne få en elbil, der opfylder alle vores behov for rækkevidde, benplads til tre teenagere på bagsædet og et stort bagagerum,” siger 48-årige Helle Duval Larsen fra Frederikssund.

“En elbil må gerne ligne en almindelig bil, og der noget maskulint og solidt over Enyaqs SUV-design. Jeg føler mig sikker og tryg, når jeg kører i den. Jeg er glad for den store touchskærm på midterkonsollen, men jeg er også glad for, at der stadig er betjeningsknapper og instrumenture foran mig. Det med én stor skærm i midten i en elbil, hvor man skal se og betjene alt, bryder jeg mig ikke om. Det fjerner fokus fra vejen,” konstaterer Helle Duval Larsen.

De samme egenskaber er i spil, når Enyaq iV 80 Plus er familiebil for familien på fem. Noget som familiens anden elbil af ældre årgang slet ikke er gearet til. Ikke mindst fordi sommer- og vinterferier henholdsvis syd- og nordpå er med bil. Faktisk fik Helle Duval Larsens Enyaq iV sin ilddåb kun en uge efter, at den blev leveret, hvor turen gik cirka 1.500 km sydpå til Loiredalen i Frankrig.

“Det gik rigtigt fint. Vi benyttede os bl.a. af Ionity-lynladestationerne ned gennem Europa. Vi havde lånt en anden elbil udover vores Enyaq iV og havde også vores datters kæreste og mine svigerforældre med. Derfor holdt vi pause hver 2-3 time og ladede lidt hver gang, ligesom vi overnattede undervejs. Det er en behagelig måde at køre langt på. Tidligere har vi kørt 5-6 timer ad gangen i dieselbilen med det resultat, at vi kom hurtigere frem, men var baldrede, når vi kom til destinationen,” siger Helle Duval Larsen, der anslår, at hun med blandet kørsel på motor- og landevej har kørt i gennemsnit 450 km pr. fuldt opladet batteri i løbet af de 12 dages ferie.

”Jeg har sagt til mine kolleger, at fru Diesel aldrig kommer tilbage i en fossilbil igen. Jeg har jo ikke været fremmed for elbiler, fordi min mand har kørt elbil i mange år, men Enyaq iV giver mig en rækkevidde, hvor jeg ikke oplever begrænsninger, og når der er behov for det, kan jeg lynlade og komme hurtigt videre,” siger Helle Duval Larsen, der nu også forsøger at få andre med på den elektriske vogn:

”Jeg har en kollega, som ikke har lyst til at skifte til elbil. I næste uge skal vi til et firmaarrangement, og vi har aftalt, at vi bytter bil, når vi kører dertil. Så kan han opleve, hvor behagelig den er,” siger Helle Duval Larsen.

Seneste nyheder