ŠKODA VISION X - FREMTIDENS HYBRIDBIL

Først kom KODIAQ, så kom KAROQ, og nu afslører ŠKODA den nye VISION X på den internationale biludstilling i Genève. SUV’er og crossovers er populære som aldrig før, og konceptbilen VISION X er netop en crossover, der sidenhen vil blive til virkelighed i form af en helt ny ŠKODA-model. Med andre ord: KAROQs kommende lillebror. VISION X har da også samme markante formsprog som resten af ŠKODA-familien med inspiration fra bøhmisk krystal. Det giver dynamiske og sportslige linjer, der understreger den aktive livsstil, som crossovers er tiltænkt. Samtidig præsenterer VISION X en helt ny designstil i interiøret, som er domineret af en stor farvetouchskærm i bredformat.

Hybridbil med naturgas, el og benzin

ŠKODA har tradition for at præsentere innovative drivlinjer i sine konceptbiler, og VISION X er ingen undtagelse. VISION X er nemlig ŠKODAs første hybridbil, som kombinerer komprimeret naturgas (CNG), benzin og el, hvilket giver en CO2-udledning på kun 89 g/km. Brændstofmotoren er en firecylindret 1.5 TSI G-TEC med 130 hk, som bliver suppleret af elmotorer. Når VISION X bremser eller motorbremser, bliver energien derfra opsamlet i et 48 volt litium-ion-batteri. Det batteri leverer strøm til startergeneratoren foran, som kan hjælpe brændstofmotoren med at trække på forhjulene. Baghjulene kan blive trukket af en elmotor, som får strøm fra samme batteri. Det vil sige, at VISION X afhængig af situationen kan køre med forhjulstræk, baghjulstræk eller firehjulstræk, ligesom VISION X ikke har en kardanaksel til at overføre kraft til baghjulene. VISION X kan køre et par kilometer på el alene, hvilket f.eks. kan give lydsvag kørsel uden udstødning, når man triller rundt i byen, men ellers er el-driften primært en hjælp ved igangsætning, hvor den giver VISION X ekstra kraft (70 Nm oveni brændstofmotorens 250 Nm). Hvis man ikke har adgang til CNG, kan brændstofmotoren også køre på benzin.

EKSTRA SPECIEL MED EKSTRA PLADS

Tag et kig indeni, og du vil snart mærke rummelighed, præcise designlinjer og krystallinske elementer, der er typiske for ŠKODAs SUV'er. Men VISION X har også nogle dristige nye detaljer. Højdepunkter inkluderer gennemsigtige belyste triangulære gitter integreret i det strakte instrumentpanel, et ŠKODA-linjemotiv inspireret af grillekonturerne samt en visning af bilens energibehov animeret på en central konsol mellem sæderne.