The Future is YouRS

ŠKODA VISION RS - EN BANEBRYDENDE KONCEPTBIL

SPORTSLIG OVER HELE LINJEN

Med ŠKODA VISION RS kombinerer det tjekkiske mærke sine sportslige traditioner med en bæredygtig fremtid. På 2018-udgaven af biludstillingen i Paris i oktober vil den imponerende konceptbil – med sit dynamiske designsprog og sin effektive plug-in-hybriddrivlinje – give publikum et første indblik i næste skridt af udviklingen af ŠKODAs sportslige RS-modeller og fremtidens design af en kompakt bil. Takket være anvendelsen af bæredygtigt producerede veganske materialer vil ŠKODA også fremvise et højt niveau af miljøbevidsthed.

Brillant hvid lakering og kulfiber skaber imponerende kontraster:

Xirallic krystaleffektlakken giver den brillante hvide lakering på ŠKODA VISION RS et diskret blåt skær. Takket være organiske materialer i lakken reflekteres varmen, hvilket får temperaturen i kabinen til at falde. En lang række sorte kulfiberelementer, som er sat på karrosseriet, skaber iøjnefaldende kontraster til den hvide lakfarve. Det højteknologiske materiale, som anvendes i stort omfang inden for motorsportens verden, er anvendt til den nydesignede kølergrill, front- og hækspoilerne, sidespejlene, sideskørterne, luftindtagene og -udtagene samt hækdiffusoren.

Veganske materialer, bæredygtig produktion og særlige overflader:

Til den øverste del af de svævende sæder, der er beklædt med Alcantara® og som en fejring af Tjekkiets grundlæggelse for 100 år siden har signaturdesign med tjekkiske flag på sidestøtterne, er der anvendt kulfibertekstil, der er fremstillet af 100 % genbrugt polyestertråd. Et andet eksempel på bæredygtighed er måtterne, som er fremstillet af Piñatex-tekstil i vævet kulfiber. Fibrene til dette kvalitetsmateriale er udvundet af blade fra ananastræer. Sportsrattet har en markant midtermarkering svarende til dem, man ser i motorsportens verden; det har en midterpolstring med samme markante mønster, der består af meget små trekanter, og som genfindes i resten af kabinen. Disse viderefører ŠKODAs DNA i mærkets fremtidige modeller.

EN KRAFTFULD FREMTID

ŠKODA VISION RS plug-in-hybriddrivlinjen kombinerer en 1,5-liters TSI-motor med en ydelse på 150 hk og en elmotor med 102 hk. Tilsammen leverer de en systemydelse på 245 hk, som accelererer konceptbilen fra 0 til 100 km/h på 7,1 sek. Mellemaccerationen fra 80 til 120 km/h sker på 8,9 sek. I alt udleder den kompakte atlet kun 33 g CO2 pr. kilometer.

På batteri alene har modellen en rækkevidde på op til 70 km, hvilket sikrer nul-emissions-kørsel i lokalområdet. Litium-ion-batteriet med en kapacitet på 13 kWh kan oplades via kabel ved en ladestander i løbet af 2,5 timer. Alternativt kan ŠKODA VISION RS tilsluttes en hvilken som helst husholdningsstikdåse eller oplades under kørsel med genindvinding af bremseenergien.

Selv disse grove skitser viser, at et af de vigtigste elementer ved konceptbilen handler om aerodynamik. Bilens front er præcist defineret. Den ser meget aerodynamisk ud med sine slanke forlygter. Bagenden domineres af en diffusor og en aerodynamisk optimeret tagspoiler. ŠKODA VISION RS er 4.356 mm lang og 1.810 mm bred. Højden er blot 1.431 mm, og akselafstanden er 2.650 mm.

Med tydelige referencer til motorsporten giver denne bil en forsmag på den næste designfase af RS-performance-modellerne på baggrund af ŠKODAs 117 år lange traditioner i motorsporten. Bogstavkombinationen RS blev lanceret for første gang i 1974 med rallysportsvognene 180 RS og 200 RS. Efter succesen med 130 RS blev betegnelsen kendt over hele verden. Siden år 2000 har RS-betegnelsen været brugt som kendetegn for performance-versioner af forskellige serieproducerede ŠKODA modeller.

Det forlængede instrumentpanel med kulfiberelementer har samme symmetriske konturer som kølergrillen. Dekorelementerne på VISION RS består af håndlavet og særligt slebet krystalglas fra den tjekkiske glasproducent Lasvit. Instrumentpanelet har særlige RS-designanimationer og er oplyst af lyseffekter, som interagerer med infotainmentsystemets touchscreen.

Midterkonsollen i VISION RS i Space Frame-design med integreret shift-by-wire-betjening af DSG er fremstillet komplet af kulfiber. Dette højteknologiske materiale, som også er anvendt til dekorelementer, dørpaneler og sæder, skaber en direkte forbindelse til motorsportens verden. De særlige kredsløbsformede dørhåndtag er karakteristiske for racerbiler; opbevaringsrummene med elastiske gummibånd er "simply clever". Ud over den sportslige fremtoning er bæredygtigheden et andet vigtigt element for ŠKODA VISION RS. For eksempel består kulfibrene af 100 % genbrugt polyester med sædebetræk fremstillet af vegansk Alcantara.

TILBAGE TIL FREMTIDEN

ŠKODA Vision RS er startskuddet på en ny generation af mærkets kompakte biler. I forbindelse med udviklingen af bilen lod designerne sig inspirere af ŠKODAs rige traditioner i motorsporten. Kom og se, hvordan traditioner har givet inspiration til fremtiden.