Hvor oplader jeg en elbil?

Det korte svar er: hjemme ved dit hus eller på parkeringspladsen eller på gaden i nærheden af din lejlighed.

Lige nu er der meget fokus, hvor og hvor hurtigt du kan oplade din elbil, når du er på langtur, fordi den nuværende generation af elbiler har kortere rækkevidde end brændstofbiler, ligesom det tager betydeligt længere tid at oplade en elbil end at tanke en brændstofbil. Men udviklingen går lynende stærkt – f.eks. har konceptbilen VISION iV, som ŠKODAs næste generation af elbiler er baseret på, en rækkevidde på 500 km (WLTP), og batteriet kan hurtiglades til 80 procent på en halv time. Hvor ofte kører du 500 km på en dag?

Din egen ‘tankstation’ derhjemme

Forestil dig i stedet, at du har din egen ‘tankstation’ hjemme i form af en ladeboks, hvor du om aftenen sætter din elbil eller plug-in-hybridbil til opladning, så den næste dag er opladet og køreklar. Faktisk vil der kunne gå dage mellem, at batteriet skal lades op, efterhånden som elbilernes batterikapacitet bliver større – selvfølgelig afhængigt af dit kørselsbehov.

Når man køber en elbil eller plug-in-hybridbil fra ŠKODA, er der sørget for opladningen hjemme, for det er inklusive et Clever Unlimited-abonnement med ubegrænset strøm til en fast månedlig pris, standardinstallation af en ladeboks samt en ladebrik, der giver adgang til Clevers landsdækkende netværk af offentlige ladestandere.

3.800 ladepunkter i Danmark

Men hvor oplader du så din elbil, når du ikke er hjemme, men har brug for opladning? Det gør du ved en af de mange offentligt tilgængelige ladestandere eller hurtigladestationer, som findes overalt i Danmark.

Alene Clever, der leverer opladning af elbiler, har cirka 1.850 ladepunkter i Danmark, som kan oplade elbiler og plug-in-hybridbiler fra ŠKODA. Af dem har cirka 100 ladepunkter hurtigladning. I alt findes der knap 3.800 ladepunkter i Danmark, og der kommer stadig flere. Bl.a. er mange virksomheder begyndt at etablere opladning, så medarbejderne kan oplade deres elbiler og plug-in-hybridbiler, når de er på arbejde.

Oplad elbilen – og dig selv

Clevers ladestandere står strategisk placeret rundt omkring i byerne, ved supermarkeder, togstationer og hospitaler, mens hurtigladestationerne primært er langs motorvejene ved de eksisterende servicestationer. Dér kan du strække benene, gå på toilettet, få noget at spise og få ladet batteriet op – både elbilens og dit eget – inden næste stræk.

Find opladning med din smartphone

Du kan se ladestanderne og hurtigladestationerne på din smartphone – f.eks. med Clevers app – hvor du samtidig kan se, om ladepunktet er ledigt. En ladestander har typisk to udtag – altså to ladepunkter.