ŠKODA CITIGO E IV

CITIGOe iV

CITIGOe iV

14. 6. 2019

ŠKODA CITIGOe iV er den første komplet eldrevne bil fra den tjekkiske bilproducent. Med en længde på 3.597 mm er nul-emissions-bybilen perfekt til urbane omgivelser.

Som den første produktionsmodel fra ŠKODA drives den 4-personers bybil udelukkende af en elmotor, som yder 83 hk. Det betyder, at CITIGOe iV ikke blot drives udelukkende af et batteri, men også helt uden at udlede emissioner. Litium-ion-batteriet på 36,8 kWh giver en rækkevidde på op til 265 km i henhold til WLTP-cyklussen, hvilket gør CITIGOe iV perfekt til trafikken i de moderne storbyer.

Nul emissioner, adræt og rummelig på trods af kompakte dimensioner – ŠKODA CITIGOe iV er en perfekt bil til de moderne storbyer. På trods af en længde på blot 3.597 mm og en bredde på 1.645 mm har den mindste ŠKODA en rummelig kabine til fire personer og en bagagerumskapacitet på 250 l. Bagagerumskapaciteten kan nemt øges til 923 l ved at klappe bagsæderne ned. Den forhjulstrukne CITIGOe iV er ŠKODAs første komplet eldrevne produktionsmodel, og den har en elmotor med en ydelse på 83 hk. Det maksimale drejningsmoment er 210 Nm, hvilket er relativt meget takket være drivlinjekonceptet, og det er til rådighed øjeblikkeligt, som det er typisk for elmotorer. Den korte spurt fra 60-100 km/h klares således på 7,6 sek., og CITIGOe iV kan accelerere fra 0-100 km/h på 12,5 sek. Tophastigheden er 130 km/h.

BATTERI

En rækkevidde på 265 km, og batteriet kan oplades til 80 % på blot 1 time

ŠKODA CITIGOe iV drives af et 60 Ah litium-ion-batteri med en kapacitet på 36,8 kWh. Batteriet i karrosseribunden måler 1,1 x 1,7 m og er blot 0,3 m højt. Det består af i alt 168 celler og giver en rækkevidde på 265 km i henhold til WLTP-cyklussen. Når strømmen er brugt, kan batteriet oplades til 80 % på 1 time med et CCS-ladekabel (Combined Charging System) tilsluttet til en 40 kW-lynoplader med jævnstrøm.

Med en wallbox med 7,2 kW vekselstrøm kan batteriet oplades til 80 % på 4 timer og 8 min., og med en hjemmeinstallation på 2,3 kW varer opladningen 12 timer og 37 min. Både det kombinerede opladningssystem (Combined Charging System) og det nødvendige kabel til vekselstrømsopladning er standardudstyr i udstyrsversionen Style og ekstraudstyr til ŠKODA CITIGOe iV Ambition. Hvis den opladningsmulighed ikke er tilgængelig, kan batteriet i ŠKODA CITIGOe iV også oplades via et almindeligt husholdningsstik.


EKSTERIØR

Kan genkendes på den karrosserifarvede ŠKODA kølergrill

ŠKODA tilbyder udelukkende CITIGOe iV som 5-dørs i udstyrsversionerne Ambition og Style. Den første komplet eldrevne ŠKODA ser markant anderledes ud end CITIGO-modeller med forbrændingsmotor – og det gælder særligt fronten. Den ŠKODA typiske kølergrill er lakeret i bilens farve, og den forreste stødfanger er også nydesignet. Bilen er udstyret med tågeforlygter og LED-dagskørelys som standard, mens kurvelys er ekstraudstyr. Blinklyset er integreret i de sorte eller karrosserifarvede sidespejlhuse. Som på mærkets øvrige modeller står der ”ŠKODA” med blokbogstaver på bilens baklap.

Udefra kan CITIGOe iV også kendes på CITIGOe-logoet bagpå. ŠKODA CITIGOe iV Ambition har 14” stålfælge med Indus-hjulkapsler og dæk i størrelsen 165/70 R14 som standardudstyr. Som ekstraudstyr fås de tofarvede 16” Scorpius-aluminiumsfælge med sorte detaljer og dæk i størrelsen 185/50 R16, der er standardudstyr på CITIGOe iV Style. Scorpius-fælgene fås også i sølvfarve. Hvad angår lakfarven, kan man vælge mellem fire standardfarver – Candy White, Tornado Red, Sunflower Yellow og Kiwi Green, som kun fås til ŠKODA CITIGO. Farveudbuddet fuldendes af metallakfarverne Deep Pearlescent Black, Crystal Blue og Tungsten Silver.

INTERIØR

Interiør med nyt instrumentpanel

Interiøret i ŠKODA CITIGO er også blevet ændret til iV-versionen. Det sorte instrumentpanel og området over det – sort i Ambition og sølvfarvet i Style – er blevet nydesignet. Standardudstyret omfatter elruder foran, Climatronic, fjernbetjent centrallås, Swing II-radio og Move&Fun-smartphoneholder på instrumentpanelet. Ved hjælp af Move&Fun-appen kan føreren bruge en mobiltelefon som ekstra display til bildata, medieafspiller eller navigationssystem. Desuden byder CITIGOe iV på nye mobile onlinetjenester til appen, så batteriopladning og aircondition kan fjernbetjenes. Desuden har CITIGOe iV vognbaneassistenten Lane Assist som standardudstyr, og den er udstyret med hovedairbags og sideairbags ved forsæderne.

Udstyrsvarianten Style byder på ambientebelysning på instrumentpanelet, eljusterbare og elopvarmede sidespejle og læderpakke, som omfatter læderrat, lædergearknop og læderbetrukket håndbremsearm. Forsæderne er højdeindstillelige og har stofindtræk i høj kvalitet, og dørhåndtagene er forsynet med dekorelementer i krom. Som ekstraudstyr fås en Comfort-pakke med opvarmede forsæder, fire ekstra højttalere og parkeringssensorer bagpå. En vinterpakke fås desuden eksklusivt til CITIGOe iV Style. Foruden de opvarmede forsæder omfatter den også forrude med varmedæmpende glas, regn- og lyssensor og animeret coming home-/leaving home-funktion. Listen med ekstraudstyr omfatter eksempelvis også en justerbar dobbelt bagagerumsbund, fartpilot og tonet ”Sunset”-glas i de bageste sideruder og i bagruden.

Seneste nyheder

Alle nyheder