Škoda Octavia Combi
Alle de detaljer, som du leder efter

Octavia Combi - Tekniske detaljer

Bilens mål

 

Kørsel og styring

Firehjulstræk

Škoda Octavia Combi fås med den elektronisk styrede multipladekobling. Der kan vælges mellem to motorer (2.0 TSI/190 hk, 2.0 TDI/150 hk og 2.0 TDI med 190 hk) med topmoderne firehjulstræk, som sikrer optimal køredynamik, den bedst mulige aktive sikkerhed og et lavt brændstofforbrug.

Fordelingen af trækkraften til alle fire hjul er automatisk og afhænger af kørselsforholdene. Styreenheden beregner den ideelle trækkraft til bagakslen. Justeringer foregår via et variabelt tryk på koblingspladerne.

Dynamic Chassis Control med Driving Mode Select

For maksimal køreglæde kan Octavia Combi udstyres med Dynamic Chassis Control, der omfatter Driving Mode Select. Således tilbyder bilen flere forskellige programmer, som både ændrer støddæmpernes stivhed og andre indstillinger i bilen. Det kræver blot et tryk på en knap at ændre bilen fra komfortabel, afslappet tilstand til en dynamisk, sporty indstilling.

Dynamic Chassis Control overvåger, evaluerer og reagerer kontinuerligt på den aktuelle kørselssituation (opbremsning, acceleration, sving) og tilpasser støddæmperkarakteristikken individuelt og uafhængigt for hvert hjul i henhold til den valgte indstilling.

Sportsundervogn

Den 15 mm lavere sportsundervogn er udstyret med kortere skruefjedre og sportstunede støddæmpere, hvilket sikrer ekstraordinær respons og dynamiske køreegenskaber.

Offroad-pakke

Beskyttelsen af karrosseriet kan øges yderligere med følgende udstyr:
› Øget frihøjde (ekstraudstyr), som øger frihøjden med 15 mm.
› Offroadpakke (ekstraudstyr), som også omfatter tekniske features som fx en anden type fjedre, en anden støddæmperindstilling og et bundskjold på bagakslen.


Shift-by-wire-system

Octavia er den første Škoda model med shift-by-wire-system i versioner med automatisk gearkasse.
Den nye gearvælger har ingen fast mekanisk forbindelse til DSG-gearkassen. I stedet sker gearskiftet helt elektronisk.

Progressiv styring

Denne udstyrsdetalje sikrer Octavia Combi endnu bedre køreegenskaber og endnu større adræthed i sving. Det progressive styretøj ændrer udvekslingen afhængigt af ratdrejningen.

Reservehjul

Standarddækreparationssættet kan som ekstraudstyr erstattes af:
› 16" nødhjul på stålfælg
› 16” reservehjul på stålfælg
› 18" pladsbesparende nødhjul på stålfælg