Alle de detaljer, som du leder efter

Kamiq – Tekniske data

Bilens mål

 

Sikkerhed

Sikkerhedsudstyr

Škoda Kamiq byder på sikkerhed uden kompromiser. Følgende features er tilgængelige som standardudstyr eller ekstraudstyr:

› Isofix- og Top Tether-fastgørelsespunkter til fastgørelse af et børnesæde på de yderste bagsædepladser. Isofix fås også til det forreste passagersæde.

› I modsætning til fartpiloten, som holder en indstillet hastighed, giver hastighedsbegrænseren føreren mulighed for at køre med forskellige hastigheder, så længe den forudbestemte hastighed ikke overskrides.

› ABS forhindrer, at hjulene blokerer under en katastrofeopbremsning eller ved opbremsning på glatte vejbelægninger.

› XDS+ hjælper føreren i skarpe sving og sikrer, at bilen har neutrale køreegenskaber ved hurtig kørsel gennem sving. Styreelektronikken simulerer i bund og grund et automatisk spærrende differentiale for at forbedre vejgrebet og køredynamikken i sving. Resultatet er, at bilen kører langt mere sikkert og naturligt gennem sving.

› EDS giver bedre acceleration eller kørsel op ad bakke med dårligt vejgreb under et af de trækkende hjul.

› MSR modvirker den blokering af de trækkende hjul, som kan opstå, når føreren decelererer på et glat underlag.

› Ved at øge bremsetrykket kan bremseassistenten hjælpe føreren i situationer, hvor en katastrofeopbremsning er nødvendig. Det kan reducere bremselængden markant.

› ASR sikrer problemfri igangsætning og acceleration, uden at hjulene spinder på glatte vejbelægninger.

› › Dæktrykskontrollen TPM+ holder hele tiden føreren informeret om dæktrykket.

› Ekstraudstyret Hill-Hold Control-assistent hjælper føreren med at sætte i gang på en sikker måde op ad bakke. Systemet aktiveres automatisk på hældninger på 5 % eller mere og sikrer nem og sikker igangsætning op ad bakke uden at skulle bruge håndbremsen. Systemet forhindrer, at bilen ruller baglæns eller går i stå.

› Blinkende stoplygter reducerer risikoen for en påkørsel bagfra, især når man kommer til en kø på motorvejen eller bremser pludseligt for en uventet forhindring.

Reservehjul

Standard dækreparationssæt kan eventuelt erstattes af:

› Midlertidig reservehjul (6J × 16" ET 35, 205/60 R16 dæk) beregnet til 16 ", 17" og 18 "hjul.

› Nødhjul (3,5J × 18" ET 38, 125/70 R18 dæk) beregnet til brug med Škoda Sound System.

Grønne teknologier

Start-stop-system

Ideen med start-stop-systemet er at stoppe motoren, hver gang der ikke er brug for, at den kører, og det er en særligt praktisk funktion ved bykørsel, da det reducerer brændstofforbruget markant. Start-stop-systemet aktiveres automatisk, når motoren er blevet startet og kan til enhver tid deaktiveres manuelt.

Genindvinding af bremseenergi

Hvad sker der, når energi genindvindes? Kinetisk energi omdannes til anvendelig elektrisk energi, som lagres i batteriet eller bruges i bilens elektriske systemer. Når motorbremsen anvendes, forsyner generatoren apparater med strøm og genoplader batteriet. Det sparer brændstof, som ellers ville være blevet brugt til disse opgaver.

Eco-indstilling (Driving Mode Select)

En af indstillingerne i Driving Mode Select-systemet er Eco – en indstilling til miljøbevidste førere, som prioriterer en økonomisk kørestil. En af funktionerne i Eco-indstillingen er friløbsfunktionen i udvalgte biler med automatisk DSG-gearkasse. Friløbsfunktionen anvendes, når du kører uden at træde på speederen.

Gearskifteanbefaling

Valget af det rette gear kan spare brændstof og øge kørekomforten. Lavere omdrejningstal i motoren giver et lavere brændstofforbrug og en mere støjsvag motorgang. Symbolet i øverste højre hjørne af displayet bekræfter enten, at det aktuelle gear er korrekt, eller anbefaler at skifte et gear op eller ned.