De behøver ikke meget, men kan klare en masse – alle motorerne overholder Euro 6-standarden og er godt forberedt til fremtiden. Hvad enten det er en TSI-motor eller en TDI-motor – de økonomiske og kraftfulde motorer imponerer.

Hvorfor vælge Diesel?

TDI-motorerne fra ŠKODA er turboladede dieselmotorer med direkte brændstofindsprøjtning. De er kendetegnet ved deres økonomi, trækkraft og enestående præstationer. De har også en særligt støjsvag motorgang, mens deres høje drejningsmoment betyder, at man er sikret sportslige køreegenskaber. Der er mange antagelser om diesel. Desværre ofte fejlagtige antagelser, der tager udgangspunkt i den ældre dieselmotor, og ikke de nye dieselmotorer, der bliver produceret i dag.

Vi har samlet 7 gode grunde til, hvorfor du skal vælge en dieselmotor. 


Hvad betyder TSI?

TSI er turboladede benzinmotorer med direkte indsprøjtning. De innovative TSI-motorer kombinerer de positive kvaliteter fra dieselmotorer og benzinmotorer med direkte indsprøjtning til de højeste krav og maksimal køreglæde. Alle TSI-motorer er kendetegnet ved lavt brændstofforbrug, høj trækkraft og højt drejningsmoment selv ved lave hastigheder.

Imponerende effekt

Nyd maksimalt drejningsmoment ved lave omdrejningstal

TSI-benzinmotorerne leverer imponerende præstationer og en eminent effektivitet. Du kan nyde godt af det maksimale drejningsmoment selv ved lave omdrejningstal. Deres kombination af små motorstørrelser med en turbolader og direkte brændstofindsprøjtning skaber en jævn kraftudfoldelse i disse motorer. Downsizing-teknologien anvendes til at opnå dette, hvilket betyder, at motorerne kan levere en høj ydelse, selvom slagvolumenen er relativt lille.

Billigst til korte ture

En benzinbil er billigere til kortere ture. Selvom benzin ofte er dyrere end diesel, så kan det til korte ture godt betale sig at køre benzin. Dette skyldes at den halvårlige ejerafgift gerne er billigere på benzinbil sammenlignet med en dieselbil. Benzinbiler er i dag begyndt at køre markant længere på literen end de har gjort tidligere. Hvis man i hverdagen ikke kører særlig langt, så kan man også overveje om en hybridbil kan være at foretrække.

Benzin og trækevne

Tidligere har det været dieselmotoren, der har været det eneste rigtige svar når der var tale om, at skulle trække tunge læs på anhængeren. De benzin motorerer, som findes i en moderne ŠKODA er dog så udviklede, at de også ofte er istand til at trække de helt tunge trailere. En benzin motor fra ŠKODA er faktisk istand til at trække om op til 2.500 kg.

El-biler er fremtiden

Efter regeringens klimaudspil er grøn mobilitet kommet i fokus. Hos ŠKODA er vi klar til fremtiden og allerede i 2019 kommer CITIGO som elbil (forventes dog i Danmark 2020) og SUPERB som plug-in-hybrid. Der kommer flere modeller, batterierne får mere kapacitet og rækkevidden på el bliver længere. I 2025 er målet for ŠKODA at have hele 10 biler med eldrift. Du kan møde de tre første her. Lydløst og emissionsfrit Der er mange ting at se frem til når vi snakker om el-biler. Først og fremmest er de støjsvage og emissionsfrie. Dertil kan man forvente en billigere mobilitetsløsning som på samme tid giver dig ro på køreturen. Men et relativt nyt-drivmiddel avler ofte spørgsmål. Derfor har vi samlet en FAQ med 10 spørgsmål omkring elbiler. Læs mere her Hos ŠKODA er udviklingen i fuld gang. I 2019 kommer den første elbil fra ŠKODA i form af en CITIGO som ren elbil, men de fleste kigger nok på VISION iV. En elbil udover det sædvanlige da den kommer både som SUV og Coupe som kan købes i Danmark fra 2021.

Fordele ved plug-in hybrid

Elbiler er endnu ikke for alle, og her kommer ŠKODA SUPERB ind i billedet. I 2019 kommer den til Danmark som plug-in-hybridbil. Altså har den både et batteri, som kan oplades via et kabel, og en TSI-motor, som kører på benzin. På den måde får man det bedste fra begge teknologier: Størstedelen af den daglige kørsel kan ske på el, mens TSI-motoren træder til på længere afstande som f.eks. bilferier. Apropos ferieture kan SUPERB også trække campingvognen.