Hvilken biltype skal du vælge?

Leder du efter den perfekte familiebil? Der findes efterhånden mange forskellige typer af biler at vælge imellem. Her får du en guide.

CITIGO
CITIGO

Mikrobil

Mikrobiler er betegnelsen for de mindste biler på markedet som f.eks. en ŠKODA CITIGO .

Mikrobilen er meget populær som bybil, fordi den er kompakt og nem at parkere, fordi det er nemt at overskue både for- og bagenden fra førersædet. Mirkobilen er en meget økonomisk bil, da den kører langt på literen og har lave driftsomkostninger.

ŠKODA CITIGO er den mest rummelige bil i klassen med plads til 4 personer og et bagagerum med plads nok til hverdagens indkøbsposer og sportstasker. ŠKODA CITIGO’er altid udstyret med nødbremseassistent, regn-og lyssensor og forlygter med LED-kørelys, så du kan komme sikkert rundt i byen.

Læs mere
fabia
fabia

Minibil

Minibilen er klassen større end mikrobilen, hvor f.eks. ŠKODA FABIA hører hjemme. Minibiler er mere rummelige, har mere udstyr, og et betydeligt større bagagerum.

En minibil er normalt en hatchback som f.eks. FABIA Hatchback, men som et af de få bilmærker i Danmark har ŠKODA også en minibil, som stationcar. Den hedder FABIA Combi og er en perfekt familiebil for den lille familie, som vil have en kompakt stationcar med god plads. Bagagerummet er på hele 530 liter, så der er plads til en barnevogn uden at skulle afmontere hjulene på barnevognen.

Læs mere
hatchback
hatchback

Hatchback

En hatchback er en bil med tre eller fem døre, hvor bagklappen er den femte dør. Bagklappen er hængslet oppe ved taget, så den åbner højt. CITIGO og FABIA Hatchback har et klassisk hatchbackdesign. ŠKODA udmærker sig ved også at have modeller, som låner de elegante linjer og mere rundet bagklap fra sedanklassen, samtidig med at de er praktiske hatchbacks. Det gælder modellerne RAPID, OCTAVIA og SUPERB.

Nogle vil have større glæde af en hatchback end en stationcar i hverdagen, da det kan være svært at nå helt ind i bunden af et stort bagagerum i en stationcar. Til gengæld har en stationcar en lavere læssekant end en hatchback.

ŠKODA har også RAPID SPACEBACK, som er en unik model, der er en hybrid mellem en hatchback og en stationcar.

Læs mere
stationcar
stationcar

Stationcar

En stationcar kan beskrives som en hatchback, hvor taglinjen er længere, og bagagerummet er større. Stationcars er populære pga. det store bagagerum og den rummelige kabine. I en stationcar har man plads til hele familien, og hvor man kan få plads til det meste i hverdagen, eller når man skal køre på ferie.

ŠKODA kalder sine stationcars for Combi. Således er der både en FABIA Combi, en OCTAVIA Combi og en SUPERB Combi .

Læs mere
SUV
SUV

SUV

SUV biler kan beskrives som en mellemting mellem en firehjulstrækker og en stationcar, selvom en SUV ikke nødvendigvis har firehjulstræk.

F.eks. kan ŠKODAs to SUV; KAROQ og KODIAQ, fås både med og uden firhjulstræk. En SUV har øget frihøjde (afstanden mellem vejen og bunden af bilen), og derfor er den bedre til at køre offroad end en traditionel bil. Den øgede frihøjde gør indstigningen nemmere, fordi man sætter sig ‘ind i bilen’ i stedet for ‘ned i bilen. SUV klassen er blevet meget populær, fordi man sidder højere placeret og har en mere oprejst kørestillingen, hvilket giver et godt udsyn i trafikken.

SUV er et oplagt valg for den aktive familie, som skal trække en stor campingvogn, en hestetrailer eller en bådtrailer, fordi den som regel er godkendt til en højere anhængervægt end en almindelig bil. Især hvis den har firehjulstræk.

ŠKODA KODIAQ er den mest rummelige bil i programmet og fås som både 5-sæders og 7-sæders SUV.

Læs mere
hybridbil
hybridbil

Hybridbil

En hybridbil er en bil, som både har en brændstofmotor og en elmotor med et tilhørende batteri. Nogle hybridbiler oplader batteriet under kørslen ved hjælp af brændstofmotoren og ved at opsamle energi, når bilen bremser. Andre hybridbiler oplader batteriet via et ladekabel, som man tilslutter en ladeboks eller en ladestander, ligesom den også kan opsamle energi, når bilen bremser. Denne type hybridbil kaldes en plug-in hybridbil.

ŠKODA introducerer den første hybridbil i 2019.

Familiebil

Vi skrev indledningsvis om familiebilen, og egentlig er den et vidt begreb, for alle de biler, som du har mødt her, er familiebiler. I mange år har stationcar været den foretrukne familiebil i Danmark pga. af sin rummelighed, men nu bliver SUV mere og mere populær, fordi den i højere grad appellerer til en aktiv livsstil. Hvis du er i tvivl om, hvilken bil der er den perfekte familiebil for jer, er du altid velkommen hos din lokale ŠKODA-forhandler, hvor du kan blive vejledt af en af vores dygtige sælgere.

familiebil
familiebil