ŠKODAs elektriske fremtid

Efter regeringens klimaudspil er grøn mobilitet kommet i fokus. Hos ŠKODA er vi klar til fremtiden og allerede i 2019 kommer CITIGO som elbil (forventes dog i Danmark 2020) og SUPERB som plug-in-hybrid.

Hidtil har elbiler og plug-in-hybridbiler haft begrænset succes i Danmark, men nu sker der noget! Der kommer flere modeller, batterierne får mere kapacitet og rækkevidden på el bliver længere. I 2025 er målet for ŠKODA at have hele 10 biler med eldrift. Du kan møde de tre første her.

CITIGO som elbil

Heldigvis behøver du ikke at vente flere år for at komme til at køre i en elbil med et ŠKODA-logo på fronten. Allerede i 2019 kommer ŠKODAs populære mikrobil CITIGO som elbil (forventes dog i Danmark 2020). Den er i forvejen en god bybil med sin kompakte størrelse og friske køreegenskaber. Som elbil bliver den nærmest perfekt i byen, for elbiler har ingen udstødning, og så er de lynhurtige, når der skal accelereres i lyskrydsene.

Læs mere om CITIGO

SUPERB som plug-in-hybridbil

Elbiler er endnu ikke for alle, og her kommer ŠKODA SUPERB ind i billedet. I 2019 kommer den til Danmark som plug-in-hybridbil. Altså har den både et batteri, som kan oplades via et kabel, og en TSI-motor, som kører på benzin. På den måde får man det bedste fra begge teknologier: Størstedelen af den daglige kørsel kan ske på el, mens TSI-motoren træder til på længere afstande som f.eks. bilferier. Apropos ferieture kan SUPERB også trække campingvognen.

Læs mere om SUPERB

VISION E

Allerede i 2017 afslørede ŠKODA sin vision for elbiler med konceptbilen VISION E. Den er i udpræget grad selvkørende, den kan oplade induktivt – altså uden kabel ligesom man kan med nogle smartphones – og så har den en rækkevidde på hele 500 km. VISION E er interessant, fordi den er forløberen for ŠKODAs første elbil, der bliver bygget helt fra bunden som en elbil. Den får verdenspremiere i 2020.

Læs mere om VISION E