ŠKODA SCALA

Den helt nye model byder på et højt niveau af aktiv og passiv sikkerhed, og masser af plads til bagage og passagerer samt en række Simply Clever-løsninger. Man kan vælge mellem fire forskellige motorvarianter med en ydelse fra 95 hk til 150 hk. Den femdørs hatchback kombinerer et emotionelt design med en høj grad af funktionalitet og topmoderne muligheder for opkobling.

Hvis du gerne vil være blandt de første til at få nyheder omkring den nye ŠKODA SCALA, så kan du på linket tilmelde dig.


Mod giver dig fremdrift

Den helt nye ŠKODA SCALA vil være din faste klippe, selv om alt omkring dig ændrer sig. Med bilens enestående alsidighed og rummelighed kan du nemt klare alt, hvad fremtiden bringer. Og så vil du elske det flotte design, de topmoderne opkoblingsmuligheder og det højeste niveau af sikkerhed. Med SCALA har du en moderne kvalitetsbil, som byder på meget mere end det, man lige kan se.

Navnet SCALA kommer af det latinske ord for ”trappe” eller ”stige” og er et udtryk for designet, præstationerne og visionen eller det ”næste trin” inden for ŠKODAs kompakte biler. Med dette navn ønsker vi også at fejre tre usædvanlige historier, der faktisk var inspirationen til selve navnet.

EN FREMRAGENDE PAKKE, SOM OVEN I KØBET SER GODT UD

ŠKODA SCALA er den første produktionsmodel i næste trin i udviklingen af ŠKODAs designsprog. Den er inspireret af konceptbilen VISION RS og viderefører konceptbilens sportslige, men tidløse design med skulpturelle former og dynamiske detaljer.

DIN WINGMAN PÅ HVERDAGENS EVENTYR

Den praktiske SCALA vil med sine mange komfortfeatures og ŠKODAs Simply Clever-signaturløsninger være en sand ven, når du fragter familien rundt, tager på tur med vennerne eller bare nyder lidt kvalitetstid sammen med din partner.

MOTORER

ŠKODA SCALA fås med et udvalg af fire forskellige motorer, som alle opfylder Euro 6d-TEMP-emissionsnormen. Udvalget omfatter som udgangspunkt tre benzinmotorer og en dieselmotor, men det er endnu ikke fastlagt, hvilke motorer SCALA introduceres med i Danmark. Alle motorerne har direkte indsprøjtning og en turbolader samt start-stop-teknologi og genindvinding af bremseenergi.

1.0 TSI med 95 hk overfører sine kræfter via en 5-trins manuel gearkasse. 1.0 TSI med 115 hk fås med en 6-trins manuel gearkasse som standard eller med en 7-trins DSG-automatgearkasse som ekstraudstyr. Topbenzinmotoren i ŠKODA SCALA er 1.5 TSI. Denne firecylindrede motor yder 150 hk og kommer med en 6-trins manuel gearkasse som standard, mens en 7-trins DSG fås som ekstraudstyr Alle benzinmotorer er udstyret med partikelfilter.

ASSISTENTSYSTEMER

Et af de opgraderede assistentsystemer, der er tilgængelige i ŠKODA SCALA, er Side Assist. Dette system, som er ekstraudstyr, gør føreren opmærksom på, når en bil nærmer sig bagfra for at overhale eller er i førerens blinde vinkel. Mens det velkendte Blind Spot Detect har en rækkevidde på op til 20 m, kan Side Assist registrere biler op til 70 m væk, så systemet dermed på effektiv vis kan advare føreren om farlige situationer på motorveje og andre firesporede veje. Rear Traffic Alert er en integreret del af Side Assist-funktionen. Den dynamiske fartpilot, der fås som ekstraudstyr, er ligeledes konstrueret til brug på lange motorvejsture og arbejder ved hastigheder på op til 210 km/t. Vejbaneassistent og frontassistent udgør en del af standardudstyret. Frontassistenten inklusive City Emergency Brake anvender radarteknologi til at overvåge området foran bilen under bykørsel og kan dermed hjælpe med at undgå ulykker. Parkeringsassistent, der fås som ekstraudstyr, giver på komfortabel vis føreren en hjælpende hånd ved parkering – den manøvrerer automatisk ŠKODA SCALA ind i og ud ved parallelparkering og parkering i parkeringsbåse.

DU KLARER ALT MED INTELLIGENT UDSTYR

Med topmoderne teknologi og topmoderne opkobling har du en masse assistenter i bilen, der gør hverdagen nemmere for dig.

INFOTAINMENT

Som et supplement til ŠKODA SCALAs moderne look er den nyeste digitale teknologi også integreret i bilen. Digitalt cockpit, der fås som ekstraudstyr, kan konfigureres på mange måder og omfatter et 10,25” display, hvilket er det største i mellemklassen. Infotainmentsystemets skærm måler op til 9,2” – ligeledes størst i klassen.

Takket være en ny generation af ŠKODA Connects mobile onlinetjenester får føreren mulighed for at låse bilen og låse den op ved hjælp af sin smartphone og for at opdatere infotainmentsystemets software eller kort online – uden at det er nødvendigt at køre hen til en forhandler. SCALA er den første ŠKODA, som altid er online takket være et integreret eSIM: Det sikrer en højhastigheds-LTE-internetforbindelse uden behov for et ekstra SIM-kort eller hotspot via smartphone. Som standard vil dette eSIM understøtte automatisk nødopkald og Proactive Service.

HVILKEN FARVE ER FLOTTEST?

Det afgør du selv: Vælg din favoritfarve, matchende fælge og et interiør efter dine ønsker.

SIKKERHED

For mere sikker kørsel og bedre udsyn i mørke og dårligt vejr fås ŠKODA SCALA med fuld LED-forlygter og -baglygter. I kabinen skaber LED-ambientebelysningen en behagelig atmosfære. En række passive sikkerhedssystemer øger sikkerhedsniveauet endnu mere. Hvis en kollision er nært forestående, sørger det proaktive system til beskyttelse af personer i bilen (Crew Protect Assist) automatisk for at lukke ruderne hurtigt og stramme de forreste sikkerhedsseler. I tilfælde af en ulykke beskytter ŠKODA SCALA personerne i bilen med op til ni airbags. Ud over de to frontairbags til føreren og forsædepassageren har SCALA også en knæairbag under rattet, sideairbags i fordørene samt gardinairbags, mens sideairbags til de to bagdøre fås som ekstraudstyr. Efter en ulykke vil multikollisionsbremsen forhindre, at bilen ruller videre på en ukontrolleret måde. Nødopkaldet ringer automatisk efter hjælp efter udløsning af airbags eller selestrammere til personerne på forsæderne, ligesom systemet kan også til enhver tid betjenes manuelt.

Den nye ŠKODA SCALA forventes at blive introduceret i Danmark før sommerferien 2019.